Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков е виновен за ареста на Бисер Миланов-Петното. Това заяви в предаването "Дикоff" по Нова телевизия самият Миланов. Той беше задържан в началото на годината пред парламента заради заплахи за убийство срещу Боряна Георгиева, която участваше в протестите ДАНСwithme. Миланов ѝ беше "обещал", че ще ѝ отреже главата, за което му беше наложена мярка за неотклонение. През май съдът отхвърли искането му за промяна на мярката към "домашен арест" и той остана в ареста. 

Миланов определи откровените смъртни заплахи, които е отправял като "един вид английски хумор". Петното се определи като "борец за справедливост", "обединител на обществото" и "освободител на България от икономическо и политическо робство". Припомняме, че Бисер Миланов и приближените му стана известни със заплахите си и демонстрациите на агресия по време на простите през лятото на 2013 година. Той определи ареста си на 15 януари тази година като "показна акция" и "репресия".

По думите му от Николай Бареков е дошла информация, че той е свързан с Бойко Борисов и малко след това е задържан. Миланов каза още, че обвиненията срещу него били скалъпени, след като Йордан Бонев и други негови приближени са започнали да говорят "неверни неща" срещу определени суми пари. Той заяви, че му е било предложено освобождаване, ако подпише декларация, в която се казва, че е получил половин милион лева от Бойко Борисов. Самият Йордан Бонев, с когото ходеха на "февруарските протести" през 2013 година го убеждавал да  подпише документа. Петното заяви, че лично Бареков му казал, че главния прокурор е "негов човек" и го посочи като виновник за ареста си. 

"Аз съм репресиран политически и искам това да стане ясно на цялото общество", каза още Петното.

Той отрече да е получавал пари от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но заяви, че е взимал пари от Николай Бареков. Миланов изтъкна, че Бойко Борисов "знае как се управлява" и "само той прави инфраструктура". Петното отрече да е изпълнявал поръчки за протестите и допълни, че е ходил там едиствено като представител на Гражданско движение "Свобода", но по-късно е получил "около 50 000 лева" от лидера на ББЦ, които възприел като помощ за движението.