Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова коментира пред бТВ гласуваните от правителството 7 млн. лв. за борба с битовата престъпност. Тя отрече това да е направено от партиен егоизъм. С парите ще бъде обезпечено създаването на допълнителни полицейски патрули в малките населени места.

"Операцията започва сега, защото това е първият момент, в който можем да го направим. Така даваме възможност на някой друг да продължи да работи, без да търси пари, без да се опитва да създава друга организация. Няма никакъв партиен егоизъм", обясни Бъчварова.

Тя изтъкна, че над 60% от битовите престъпници са рецидивисти, които или не са в затвора, или току-що са излезли. Като приоритетни области в програмата са определени Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен и София-област, където след проверки миналата година са установени най-много случаи на битова престъпност.

Бъчварова потвърди информацията, че преди няколко дни са намерени двама бежанци, измръзнали в Бургаска област, а преди седмица и една жена. Тази нощ е имало и случай, при който местен политик е пожелал да бъде спасен лично от агенция "Пътна инфраструктура". Той не е спазил препоръките на властите да не се пътува заради тежката зимна обстановка и е закъсал с колата си в преспите. Бъчварова отказа да назове името на политика и от коя партия е.

"В такава ситуация си личат и хората, и политиците", коментира вицепремиерът.

Бъчварова отхвърли критиките на лидера на Движение "Да, България" Христо Иванов, че преминаването на мигранти през границата ни с Турция се дължи на корупция в редиците на МВР.

"Категорично не съм съгласна с това, една такава констатация е подценяване на усилията на всички, които са там", заяви Бъчварова.

Тя припомни, че по нейно време са установени няколко случаи на корупция и при всеки един от тях е имало отстраняване и дисциплинарни производства.

"Толкова активна работа по вътрешната корупция в МВР мисля, че не е имало", смята Бъчварова.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ХУБАВИ САМООЦЕНКИ!!!

ШМАТКАТА МУ - Бъчварова: "Борим се с битовата престъпност сега. По-рано не можехме.." ЦВЪКИ ЦЕЦЕРОНА: - "Битовата престъпност КОРЕСПОНДИРА С ЦЯЛОСТНАТА ПОЛИТИКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО и е функция на високата безработица и ниския социален статус. Това води до повишаването й." Думите са много опасно нещо. Особено като смяташ, че са ти приятели.. Всъщност, най-вече тогава..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.