Часове преди настъпването на 2017 г. "Челси" би "Стоук Сити" с 4:2 в шоумач от Висшата лига и изравни рекорд на "Арсенал" от 13 поредни победи. Още един успех и "сините" от Лондон ще поставят върхово постижение и това ще е напълно логично в сезон, в който вървят перфектно, поне досега.

Двубоят вървеше като гонка с голове.

Гари Кейхил даде аванс на домакините в 34-ата минута. Малко след почивката Мартин Инси изравни. Последваха бързи попадения само в рамките на минути. 

Вилиан даде нов аванс на домакините в 57-ата. В 64-ата Питър Крауч изравни отново, но това бе всичко, на което гостите бяха способни. Още от центъра "сините" дадоха да се разбере, че няма да си развалят партито на 31 декември срещу 1 януари. Отново Вилиан се разписа - 3:2, а с това "Стоук" бе пречупен.

Последният гол реализира Диего Коста малко преди края - 4:2.

По същото време "Манчестър Юнайтед" се измъчи срещу "Мидълзбро" - 2:1, в знаков ден - 75-ият рожден ден на сър Алекс Фъргюсън, който беше на трибуните на "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" изнесоха силен мач, но този път не вкараха ранен гол и една не си изпатиха, а се предполагаше, че ще вземат трите точки с лекота. Голям мач направи вратарят на гостите Виктор Валдес, който много държеше да покаже, че е бил пренебрегван и размотаван незаслужено в "Юнайтед".

В 39-ата минута съдията не зачете гол на Златан Ибрахимович заради нарушение в атака. Спорно решение. На испанския вратар помагаха и гредите - преди почивката ги нацелиха Пол Погба и Антони Марсиал.

В 67-ата минута Гранд Ледбитър откри резултата за Боро и попари "дяволите". 

Обратът дойде едва в последните минути - като в добрите стари времена по времето на сър Алекс. В 85-ата минута Марсил изравни, а още в следващата атака Погба вдигна хилядите на "Олд Трафорд" на крака.

В момента се играе дербито на кръга "Ливърпул" - "Манчестър Сити".

Други резултати: "Суонзи" - "Борнемут" 0:3, "Саутхемптън" - "Уест Бромич" 1:2, "Лестър" - "Уест Хем" 1:0, "Бърнли" - "Съндърланд" 4:1.

В неделя са двубоите "Уотфорд" - "Тотнъм" и "Арсенал" - "Кристъл Палас".