Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

1,243 милиона километра са навъртели депутатите със своите автомобили (служебни и лични, когато се използват за работа) през отиващата си 2016 г. Това било 3 пъти повече от разстоянието между Земята и Луната, твърди Нова тв.

Народните представители похарчили 1,5 млн. лв. за пътешествия в чужбина, за самолетни билети, гости и букети.

Близо 900 000 лв. е била сумата за международни командировки на парламента за 2016 г. Председателят на транспортната комисия Настимир Ананиев е убеден, че повечето депутати се отнасят отговорно към пътуванията си зад граница и не ги използват за "парламентарен туризъм".

"Не мога да кажа, че няма злоупотреби. Съвсем наскоро чух за един колега, който е пътувал до Копенхаген за много висока сума, стряскаща даже", обяви Ананиев.

Представителните разходи на парламента също са впечатляващи - 448 289 лв. за година. Парите били за венци, цветя, посрещане на гости от чужбина и др.

За ток, вода и отопление Народното събрание е платило 685 260 лв. през 2016 г. Тук влизат режийните разходи и на двете сгради - на пл. "Народно събрание" и на бившия Партиен дом.

Бюджетът на Народното събрание за 2016 г. е 53 млн. лв., припомня телевизията.

Във вечерната си новинарска емисия бТВ предаде, че 1,85 млн. лв. са разходите на народните представители за ток, вода и парно. Средствата са изразходвани за близо две години - от началото на работата на настоящия парламент до края на ноември 2016 г. Данните били от справка, получена по Закона за достъп до обществена информация.

Коментари

Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Това проблем ли е и защо?

Милион и двеста хиляди км прави за годината по 4800км на депутат - или по 18 км дневно, ако карат само в работен ден. Не знам колко от хората в България, които имат коли карат по-малко, но едва ли са много.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

тва е малко пропаганда за

тва е малко пропаганда за бедните - ей така да си викат през празниците - ма виде ли ги тия депутатите до луната ходили

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.