Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон от категория АТП 250, след като в третия кръг на надпреварата се наложи със 7:6 (3), 6:4 над Едуард Роже-Васлен (Франция). Това е втори пореден чист успех за българина, който за място на полуфиналите ще спори с победителя от двубоя между Ярко Ниеминен (Финландия) и Александър Долгополов (Украйна).

По време на срещата, Гришо показа, че се чувства отлично на бързата тревна настилка. Сервисът му беше на обичайното високо ниво, като статистиката е достатъчно красноречива - Димитров успя да наниже 15 аса, три пъти повече от опонента си. Благодарение на прецизните си ретури Григор затрудни максимално 30-годишния французин и след 83 минути игра напълно заслужено се поздрави с крайната победа.

С достигането си до този етап на надпреварата, първата ни ракета си гарантира малко над 17 000 евро от наградния фонд, както и 45 точки за ранглистата. До момента най-доброто представяне на Гришо в този турнир е от 2012 г., когато достигна полуфиналите и загуби от аржентинеца Давид Налбандян. През миналата година българинът загуби от бившия номер 1 в света Лейтън Хюит във втори кръг.