Шефът на ФИФА Сеп Блатер получи нов удар в часовете преди началото на световното в Бразилия. Покрай лошата организация на мондиала и разкритията за корупция в световната футболна централа, които валят от цял свят, днес босът на УЕФА Мишел Платини сне доверие от швейцареца. 

Това стана по време на конгреса на ФИФА в Сао Пауло, където Блатер обяви, че кандидатства за пети пореден мандат. А преди няколко години твърдеше, че след финалите в Страната на кафето ще се оттегли от поста.

"Няма да подкрепя Сеп Блатер, разкрива Мишел Платини пред френския в. "Екип". Познавам го отдавна, харесвам го, но не бих толерирал това, което се случва. Подкрепял съм го от 1998 година, но през 2014-а вече не е така. Казал съм му го и лично. Мисля, че ФИФА има нужда от ново лице." 

Президентът на УЕФА не отрече възможността самият той да се кандидатира за нов шеф на световната централа. Това обаче няма да се случи сега.

"Ще се кандидатирам само ако съм сигурен, че имам желание да се занимавам. Вече съм на 60 години, а тази работа е тежка. Бях национален треньор, после председател на организационния комитет за Световното през 1998 година и тези занимания ми харесваха. В момента съм щастлив и в УЕФА, националните централи ме подкрепят. ФИФА е по-различно място и наистина трябва да помисля", казва Платини.