Странен (а какъв друг?) тийзър на третия сезон на сериала „Туин Пийкс“ публикува тв каналът Showtime в акаунта си в YouTube. В него можем да се насладим на режисьора Дейвид Линч в ролята на агента от ФБР Гордън Коул, който яде поничка на фона на прочутата тема от сериала, композирана от Анджело Бадаламенти. Накрая на екрана се появява табелата с надписа „Добре дошли в Туин Пийкс / население 51.201“, с която започваше всеки епизод.

Третият сезон на култовия сериал ще бъде показан по тв канала Showtime през 2017 година. В него участват Моника Белучи, Тим Рот, Наоми Уотс, Джеймс Белуши, Аманда Сайфрид, Ашли Джъд. В ролите си ще влязат отново и някои от актьорите, снимали се в първите два сезона: Дейвид Духовни, Кайл Маклоклан, Шерил Лий, Дейвид Патрик Кели и Шерилин Фен.

„Туин Пийкс“ е излъчен за първи път по американския канал ABC през 1990-1991 г. Сериалът включва 30 епизода. Сюжетът се заплита около убийството на ученичката Лора Палмър, с чието разследване е натоварен специалният агент от ФБР Дейл Купър. През 1992 г. Линч засне и пълнометражния игрален филм „Туийн Пикс: Огън, следвай ме“, разказващ предисторията на сериала.

 

 

Площад Славейков.