Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обвини ислямския тероризъм за атаките в Анкара и Берлин, предаде АП.

Това бе коментарът му за убийството на руския посланик в Турция и касапницата на коледния базар в германската столица, при която до този момент са загинали 12 души.

По ирония на съдбата двата атентата съвпаднаха с официалното утвърждаване на Тръмп за президент от Избирателната колегия.

Бъдещият държавен глава на САЩ обаче не даде конкретни доказателства, че става дума за терористични атаки, отбелязва АП. Но малко преди той да направи коментара си, от Белия дом заявиха, че нападението в Берлин "изглежда е терористична атака".

Тръмп окачестви убийството на руския посланик Андрей Карлов като "нарушение на всички правила на цивилизования ред".

За кървавата баня в Берлин новоизбраният държавен глава заяви, че "Даеш" ("Ислямска държава") и други ислямистки терористи постоянно убиват християни в техните общности и места за молитви като част от своя глобален джихад".

Неизвестен нападател откри тази сутрин огън край американското посолство в Анкара, предаде ТАСС. Няма пострадали. Мъжът бил задържан от турската полиция, която разследва случая.

Човекът, назован от турските медии като Шахин С., приближил посолството и изстрелял 8 или 9 куршума от пушка, която е крил в палтото си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.