Димитър Бербатов отново е в "Манчестър Юнайтед". Но не като футболист на 20-кратните шампиони на Англия, а за да тренира в базата на клуба в Карингтън и да е готов за зимната пауза. Когато се надява най-после да си намери клуб. 

Бербо е без отбор още от края на май, когато приключи контрактът му с гръцкия ПАОК. През лятото №9 се размина с няколко отбора и си остана в позицията "свободен агент".

Бербатов публикува селфи с Уейн Руни в профила си във фейсбук. Британецът бе сред приятелите на Бербатов, когато за четири сезона обличаше екипа на "Юнайтед", с който вкара 56 гола в 149 срещи.

Английската преса отбелязва неофициалното завръщане на Митко при "червените дяволи". Според в. "Дейли Мейл", освен да тренира на високо ниво и при едни от най-добрите условия в света, Бербатов иска да попие и от методите на Жозе Моуриньо, тъй като планирал да се занимава с треньорска работа.

От решението на голмайстор №1 в историята на националния ни отбор се възползваха и неговите приятели и бивши съотборници от ЦСКА Александър Томаш, Тодор Кючуков и Константин Мирчев. Треньорският щаб на "Верея" (Стара Загора) е допуснат да гледа на живо тренировки на "Манчестър Юнайтед", а съща така и мачовете на отбора във Висшата лига до Коледа.

А като стана дума за Руни, медиите на Острова обръщат внимание на интересен факт - нападателят е преместил своя син Кай от академията на "Манчестър Юнайтед" в тази на големия градски съперник "Сити". Родители на деца в "Манчестър Сити" останали слисани, когато видели Уейн Руни в тренировъчния център на клуба.