Проектът "Лудогорец" се самоиздържа, обяви собственикът на клуба Кирил Домусчиев пред bTV снощи след 2:2 в последния мач от Шампионската лига срещу "Пари Сен Жермен" на "Парк де Пренс". Тимът продължава в Лига Европа напролет, а в понеделник ще узнае първия си съперник.

„Да се надяваме, че следващите години ще имаме и по-добри резултати. Съдба. Така, както на нас не стигнаха 70 секунди, така на ПСЖ не стигна мачът да си вкара положенията. Трябва да се отдаде заслуженото на ПСЖ. Те имаха много положения. Мислям че резултатът е справедлив“, така отвърна Домусчиев на въпрос, че малко не е стигнало на отбора му да спечели - около 70 секунди.

„Нормално е да има емоции. Вълнуваме се, притесняваме се. Това е проект, който развиваме от нулата, и го чувствам като дете. По принцип цялостната работа, която се върши в клуба, е добра. Като собственик давам висока оценка на професионализма във всяко едно естество. Отдавам заслуга и на администрацията. Ние функционираме като модерен западен клуб и е факт, че колеги от други държави в Европа са го забелязали. Те сами казват, че ние се отличаваме много на фона на българската действителност. Има уважение към това, което правим. Нашият бюджет е несравним с тези на големите клубове, пък играем като равен с равен. Правим по-правилно нещата от много други“, добави Домусичев за това какво му споделят неговите колеги - босовете на клубовете, с които "орлите" играят.

На въпрос дали "Лудогорец" се самоиздържа, той каза следното:

„Лудогорец се самоиздържа. Това става благодарение на нашите спонсори, на които трябва да сме признателни. Те ни подкрепят. Също и на придобитите средства от евротурнирите. Всичко това дава възможност да се самоиздържаме и да инвестираме в нашето бъдеще“.

„Аз и преди казах, отборът има потенциал да иде по-напред. Това се случи. Мисля, че с малко повече късмет можехме да се борим и за нещо по-значимо. Попаднахме се в група с много силни отбори, които са в подем. Виждате "Арсенал“ как играе този сезон - много силно. Един път стигнахме осминафинал в Лига Европа. Надявам сега да подобрим рекорда си“, каза още Домусчиев.

А дали през зимата клубът ще осъществи изходящи трансфери?

„За нас е по-важно да радваме феновете и спонсорите. Продажбите идват когато има примамлива оферта. Сега ще ни е нужно да задържим основните играчи. Така че продажбите идват малко на заден план“, отвърна Домусчиев.

„В България вече не ходя на стадионите. Разликата е огромна. Всякакви разбирачи дават акъл... Ако не тръгнем да правим нещата по европейски - с добри терени и условия за всички и публиката в това число, на много хора ще им е скучно да гледат българското първенство“, завърши Домусичев.  

Треньорът Георги Дерменджиев даде висока оценка на отбора си и съжали за изпуснатата победа.

"Влязохме в Лига Европа през парадния вход. Не се надявахме на "Арсенал" да победи "Базел", за да се класираме. Ние постоянно водехме в резултата, изиграхме силен тактически мач. Съжалявам малко заради момчетата, заслужавахме да победим, а пак накрая получихме гол, каза той. - Футболът затова е феномен, защото е непредвидим. Виждате, че всяка секунда ситуацията на терена се променя. Благодаря на момчетата. Отборът израства, вие виждате как играе срещу такива футболисти. Смело, с интелект, даваме максимума от себе си. Сега чакаме жребия, след това ще видим."

"Играем в един изключително сгъстен цикъл от дълго време, но за нас е добре. Това държи футболистите будни. Продължаваме да радваме българските фенове, дано и в Лига Европа да идват на мачовете и да ни подкрепят," допълни специалистът.

"Мисля, че откакто е създаден "Лудогорец", това е сезонът, в който заслужаваме най-висока оценка. Бихме могли да имаме и още точки, но това е футболът. Водим в първенството с 9 точки. За първи път се случва на полусезона. Но все пак имаме още три мача. Това дава да се разбере колко е израснал отборът. "Лудогорец" вече е на средно-европейско ниво. Това ни радва, защото България има отбор с добър имидж в Европа. Мисля, че това ще е добре и за националния отбор," завърши Георги Дерменджиев.