Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Повече от двеста изложители предлагат най-добрите книги от каталога си на шест етажа в Националния дворец на културата. Точно след седмица, на 13 декември, започва 44-ият Международен панаир на книгата, който ще ни предложи и повече от 60 премиери. Специален фокус е отделен на Китай, ще отдадем почит и на Хорхе Луис Борхес. Гости в Двореца ще бъдат Жозе Родригеш душ Сантуш и Мурат Гюлсой.

Официалното откриване на Панаира е във вторник от 11 часа в Централното фоайе на НДК, старт на събитието ще даде Софийският духов оркестър. Малко по-късно същия ден е и една от най-интересните прояви за седмицата – от 16 часа Посолството на Аржентина у нас ще почете паметта на Хорхе Луис Борхес, отишъл си преди трийсет години.

Специалната гостуваща страна на това издание на Панаира е Китай – представители от най-многолюдната страна в света ще представят книжния си пазар, тенденциите в местното книгоиздаване и търговията с книги, ще дадат и съвети за сътрудничество с китайския бизнес.

В програмата ни очакват събития и за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, множество срещи с автографи, изложба и библиотека на авторски книжни проекти, разположена до сцената на етаж 3. Сред писателите, с които ще се видим за автограф в НДК, са Георги МишевДеян ЕневНедялко СлавовБожана АпостоловаЕмил АндреевТеодора ДимоваМария ДоневаВасил ГеоргиевИван Димитров и много др.

Традиционно, Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“. Тя ще бъде връчена в петък, 20:30 ч. в Литературен клуб „Перото“.

Пълна програма на 44-ия Софийски международен панаир на книгата 

12345678910111213141516171819202122232425

Площад "Славейков"

 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.