Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гросмайстор Магнус Карлсен (Норвегия) спечели световната титла по шахмат за трети пореден път. На финала той победи руснака Сергей Карякин в тайбрек.

По време на редовните дванадесет партии Карлсен и Карякин записаха общо десет ремита и успяха да се победят само по веднъж. Така се наложи двамата да изиграят четири партии ускорен шах с контрола 25 минути плюс 10 секунди на ход.

25-годишният норвежец опроверга съмненията, че може да се справи в блица и надигра Карякин.

Той обаче има да плаща сериозна глоба - 60 000 долара, заради безцеремонното напускане на пресконференцията след осмата партия. Тогава норвежецът загуби с белите фигури от руснака и отказа да говори пред журналистите.

Постъпката му струва 10% от сумата, която ще прибере от наградния фонд в размер на 1 милион долара. 60% са за победителя, а другите 40% за вицешампиона.

Това бе първото участие на руски шахматист - в случая Карякин, на финал на световно първенство след загубата на Владимир Крамник от индийския шахматист Вишванатан Ананд през 2008 г.

Коментари

 's picture

Ognian Deyanov

СПОМНЕТЕ си великия Фишер.

СПОМНЕТЕ си великия Фишер. Благодарение на него шахматистите поучават хонорари както в най —популярните спортове.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.