Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съд отмени някои от санкциите, наложени на приятеля на Путин и крупен руски олигарх Аркадий Ротенберг, съобщи Би Би Си. Ограниченията на бизнесмена бяха наложени преди две години заради анексията на Крим и намесата на Москва в Донбас.

Магистратите са решили, че действащите санкции от юли 2014 г. до март 2015 г. са необосновани, но са оставили в сила наказателните мерки срещу богаташа от март 2015 г. до септември 2016 г.

"Що се касае до г-н Ротенберг, съдът стигна до извода, че позоваването на "руснак, взимащ решения", без да има и конкретни доказателства, е доста разтегливо понятие и е недостатъчно, за да се наложат органичителни мерки срещу него", се посочва в мотивите за решението на съда.

Санкциите на съсобственика на СМП-Банка Аркадий Ротенберг бяха наложени през юли 2014 г. и включват забрана за пътуване в страните от Евросъюза, както и незвъзможност за финансови операции с европейските банки.

Олигархът оспори налагането на ограничения пред Европейският съд със седалище в Люксембург. 

Коментари

Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Сега остава и обезщетения да плащаме

заради дебилните лениноидни изцепки на фъшкиите от Европейската комисия. Ако спечели, да си ги искат от виновните за това правонарушение - разните му там Юнкери, Сталинки и най-вече оная Ащън и простоватата италиянка, която назначиха след нея.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.