Бившият началник на 6-то управление на ДС Димитър Иванов заяви, че според него има 4-ма души, които могат да заменят Сергей Станиешв на лидерския пост в БСП. Пред Би Ти Ви Иванов каза, че подходящи за поста са Евгени Узунов, Янаки Стоилов, Драгомир Стойнев и шефът на БСП-София Калоян Паргов. Според него Узунов е много опитен в партийните дела, но не и във финансите.

Според Иванов Станишев трябва да подаде оставка. Той каза още, че лидерът на БСП и екипът му са узурпирали своите постове, а много хора в администрацяията смятат Станишев за свой работодател. Бившият шеф на 6-то обаче смята, че най-големият проблем на БСП е липсата на алтернатива. 

Сергей не е довършил нито един от своите проекти, които гръмогласно обявява в последните години. Той забуксува. В първите години направи неща, за да утвърди себе си и да извади БСП на световната сцена, но в последните години - не.

смята Иванов. Според него Станиешв има силна воля, която понякога преминава в инат. "Аз съжалявам, че не си подава оставка, защото сега по негов адрес се появяват големи клюки, интриги", каза Иванов, помолен за коментар на твърдения за среща на Станишев с Ахмед Доган.

Иванов каза още, че Сергей Станишев управлява "Позитано" 20 еднолично, като собственик на частна фирма и вече не обслужва никого, освен себе си. Проблемът с лидерството обаче не се решавал на маса, на сутрешно интервю. "На времето аз и мои приятели в партията видяхме лидерски качества в лицето на Станишев. Тогава не сгрешихме. Но в момента не се вижда нов Станишев", обобщи Димитър Иванов.