Комедия за бежанската криза стана най-успешният германски филм за годината. Според "Холивуд рипортър" Willkommen bei den Hartmanns (Добре дошли у Хартманови), който разказва за решението на жена да приеме имигрант от Африка, е натрупал повече от 20 милиона долара в боксофиса в страната, което е далеч повече от вече втория в класацията – Der Geilste Tag (Най-красивият ден).

Willkommen bei den Hartmanns е с участието на Сента Бергер като пенсионираната гимназиална директорка Ангелика и белгийския актьор Ерик Кабонго като Диало, нигериец, когото тя среща в бежански лагер. Решението на Ангелика да му предложи дом в крайна сметка води до поредица от събития, променили живота на семейството ѝ.

Филмът прави и очевидна препратка към Ангела Меркел, която миналата година приветства голям брой бежанци в Германия. Съпругът на Ангелика, скептичен към плановете ѝ, казва в един момент:

"Стига ни, че Меркел покани целия Трети свят в страната ни – ние няма да правим същото в дома си".

Режисьор на филма е Симон Верховен, син на Сента Бергер и Микаел Верховен, носител на "Оскар" с филма си от 1990-а The Nasty Girl.