Извикаха ни в следствието да преразказваме устройствения правилник на Министерския съвет. Още преди време моите бивши колеги Москов и Ненчев са знаели, че прокуратурата се интересува от тях. Тоест от действията на прокуратурата зависи тяхното политическо поведение. Това се нарича политиците да са на трупчета, заяви бившият правосъден министър Христо Иванов, цитиран от Фрогнюз.

Прокуратурата се отказва от базови стандарти. Това е политическо позорище - означава шоу, представление, допълни той в сутрешния блок на Нова тв.

Логиката на задкулисието е логика на търгуване на зависимости, как да продължат властовата си безотговорност като установят баланс на взаимните зависимости, категоричен е Христо Иванов.

Когато се вземат лоши решения рано или късно тези сбития се случват. Притеснява ме, че голяма роля за ескалация на напрежението играе прекалената експлоатация на темата бежанци и мигранти, обясни Иванов по повод бунта в Харманли. В центъра са националистическите сили. Правителството започна да нагнетява напрежението с ограничено пускане на информация. Не може да не се справим със 7000 души, колкото един селски стадион, обясни той.

Иванов коментира и отношенията на главния прокурор със Софийски градски съд. В един момент Сотир Цацаров излиза с информация за забавени дела срещу СГС. Атакува го заради смяната на ръководството, че Владимира Янева не е повече там. Видях замазване на случая с нея. Имаме поредица от действия  ескалиращи атаки срещу СГС, посочи бившият правосъден министър.  Този тип нещата ерозират усещанате за демократичен ред.  Това са капки, които водят към политическа лудница, заслючи той.