Филипо Индзаги е новият треньор на "Милан". На официалния сайт на "росонерите" се появи кратко съобщение, в което се казва:

"АС Милан уволни своят треньор Кларънс Зеедорф и повери първия отбор на Филипо Индзаги до юни 2016-та година".

Договорът на  Индзаги е за два сезона - до юни 2016-та година. Бившият нападател на отбора водеше юношеския отбор на росонерите и успя да впечатли ръководството с изявите си там.

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони, който е собственик на тима,  уволни Кларънс Зеедорф само няколко месеца след като го убеди да прекрати футболната си кариера, за да поеме треньорския пост в Милан. Зеедорф поведе тима през януари тази година  след като се състезаваше активно за бразилския Ботафого.

Кларънс Зеедорф успя да извади "Милан" от блатото на Максимилиано Алегри и постигна 11 победи във втория полусезон. Въпреки това "червено-черните" останаха без участие в европейските клубни турнири.

Филипо Индзаги е легенда на "Милан" и Италия като игра 11 години в Милано. Печелил е два пъти Шампионската лига с екипа на "Милан" и Световното първенство с Италия през 2006 г. Той е първият футболист, разписал се във всички международни турнири, след като отбелязва два гола на финала на Световното клубно първенство през 2007 г.

Филипо Индзаги е вторият най-резултатен футболист в Европейските турнири с 70 гола, отстъпвайки само на Раул (77 гола). Индзаги е и най-резултатният футболист на "Милан" в Европейските турнири с 43 гола. Той е рекордьор и по най-много отбелязани хетрика в италианската Серия А - 10.

Индзаги е смятан за един от най-добрите голмайстори в Европа. Отличното му пласиране и тактическа грамотност му помагат да отбележи много голове, особено в решителни мачове. Той е петият най-резултатен италански футболист с 313 гола, отбелязани в официални мачове.