Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията няма да участва в съставянето на служебен кабинет и няма да предлага министри. Нинова каза това след края на срещата си с президента Росен Плевнелиев в рамките на консултациите след оставката на Бойко Борисов.

"Ако ни бъде връчен мандат ще го върнем Ако бъдем поканени от третата политическа сила ще откажем. Няма да участаме, парламентът е с изчерпани възможности и доверие. Не считаме, че това мнозинство или други мнозинства в този парламент могат да формират правителство. Нито ще предлагаме министри, нито ще участваме в редене на служебен кабинет. Не участваме в служебен кабинет, няма да предлагаме министри по никакъв начин. Ако народът ни даде доверието си да управляваме тогава поемаме отговорността за управлението на страната", каза още Нинова.

Според нея предсрочните парламентарни избори трябва да са в края на март или началото на април.

Срещата на ръководството на БСП с президента е втората в рамките на консултациите между държавния глава и парламентарните партии по повод възможните решения на политическата криза, настъпила след оставката на премиера Бойко Борисов. Вчера Плевнелиев се срещна с ГЕРБ.

"Поздравявам ви с добрия изборен резултат", каза Плевнелиев, докато се ръкуваше с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Той каза, че се надява доверието на гражданите, получено от левицата, да бъде оползотворено. Президентът каза още, че според него народът не иска нови избори и той е готов да помогне на всеки, за да не се превърне оставката на правителството в оставка на Народното събрание.

Плевнелиев ще проведе подобни срещи и с останалите парламентарни партии. Очаква се той да свика и Консултативен съвет по национална сигурност заради политическата криза

Консултациите между БСП и президента продължиха по-малко от час.

Коментари

mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

А до напролет може и да нямат

А до напролет може и да нямат влизане в парламента - вече се почна първото комунистическо сране - отказаха да свалят плоския данък - дават назад за мажоритарни избори
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

А иначе болшевиките вече

А иначе болшевиките вече никога няма да имат кабинет

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.