Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турската прокуратура е наредила да бъдат задържани 103-ма учени от истанбулския университет "Йълдъз", предаде АФП.

Заповедта е в рамките на разследване срещу последователи на Фетхуллах Гюлен. Живеещият в САЩ проповедник е обвинен от властите в Анкара заради неуспешния опит за преврат на 15 юли. Според тях той оглавява ФЕТО - Феттулахистката терористична организация.

Разследването е съсредоточено върху Техническия университет "Йълдъз" в Истанбул.

Досега са задържани 70 служители на висшето учебно заведение, твърди в. "Хюриет".

Същевременно изданието съобщи, че затворите, в които са задържани членове на ФЕТО, се пазят и с противовъздушна охрана. Там ще бъдат назначени и повече надзиратели.

Системата на сигурността в затворите "Силиври" в Истанбул, "Синджан" в Анкара и "Шакран" в Измир била преструктурирана, след като силите за сигурност разкрили, че гюленисти готвели бягство. Те смятали да предизвикат бунт в "Синджан".

Коментари

Когато Америка разбра, че

Когато Америка разбра, че Ердоган има намерение да се извини на Путин, му спретна преврат с помощта на Гюлен.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.