Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цената на българската част от газопровода "Южен поток" е нараснала от досега обявяваните 3,5 млрд. евро на 3,8 млрд. евро, съобщава в. "Капитал". И двете цени не включват ДДС. Изданието се позовава на два независими източници за оценката на 49-километровата тръба, от Българския енергиен холдинг и проектната компания "Южен поток България" не дават коментар.

Спрямо индикативната цена от технико-икономическото проучване от 2012 г. увеличението вече е вече с между 600 и 700 млн. евро. (т.е. между 19 и 22,5%).

Цената на проекта е важна, тъй като от нея ще зависи каква ще бъде печалбата на Българския енергиен холдинг. Колкото е по-висока първоначалната инвестиция, толкова по-висок ще бъде рискът акционерите да не получат дивидент.

Българската част на газопровода ще се строи от консорциум между руската компания "Стройтрансгаз", която е собственост на близкия до Владимир Путин Олигарх Генадий Тимченко и българското акционерно дружество "Газпроект Юг"В него влизат "Промишлено строителство холдинг", "Техноекспортстрой", "Главболгарстрой" (ГБС), "Понсстройинженеринг" и "ПСТ Холдинг".

Седалището на "Газпроект Юг" е на столичната улица "Шандор Петьофи" 13–15, на чийто адрес се води и офисът на Корпоративна търговска банка (КТБ) с мажоритарен собственик Цветан Василев, разкри още "Медиапул".

Ключови думи

Коментари

Мишо

Дали даром ще се строи или ще плащат за строежа тези, за които договорите са или конфиденциални или без ясен собствени. Просто си е поредната откровена кражба за поколения напред от един никому не нужен газопровод освен на далавераджиите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.