Готови сме за предсрочни избори, не се притесняваме от тях. Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в студиото на bTV, отговаряйки на въпрос на водещия Антон Хекимян готова ли е БСП да вземе властта.

"Виждате партията в каква кондиция е в последните месеци. За нас това не е изобщо проблем. Искаме да мине тази седмица - печелим президентските избори и след това ще говорим", обяви Нинова.

И уточни, че левицата не е поискала предсрочни избори в нощта след първия тур, защото "за нас по-важен е вторият тур".

Относно думите на премиера Бойко Борисов, че ген. Радев не е номинация на БСП, Нинова отвърна, че Борисов си противоречи и говори както му е изгодно - веднъж казвал, че Радев е кандидат на БСП, а друг път, че е издигнат от инициативен комитет.

Лидерката на червените категорично заяви, че няма да водят преговори с други политически лидери партиини централи за подкрепа на втория тур.

"Не сме водили разговори с ДПС до първия тур, няма да го направим и за втория", отсече тя.

Стана дума и за твърдата позиция на Цецка Цачева от вчера, че победа на ген. Радев би довела до "международна изолация, замразяване на европейски фондове, корупция, партизанщина, бедност и всички беди".

"Г-жа Цачева, г-н Борисов и ГЕРБ вчера опровергаха себе си и цялата си кампания. Едно от посланията им беше, че г-жа Цачева е обединител на хората. Видя се, че тя не може да представлява България. Тя дели страната си. Тя показа, че е партиен кандидат, че слуша Бойко Борисов и ГЕРБ, а не да бъде национален президент. Тя отсега ни дели на такива и онакива", коментира Нинова.

Когато водещият на "Тази сутрин" показа масирано червената карта на България с резултатите от първия тур, на лицето БСП лидерката грейна усмивка и каза: "Приятно е. Това е успех, но не само на БСП. Радев събра много надпартиен вот. Направихме пробив в по-големите градове, в областните центрове".

Нинова завърши с думите, че целта й не е да стане втората жена министър-председател на България (бел. ред. - след Ренета Инджова).