Анджелина Джоли и на Брад Пит са постигнали споразумение за шестте им деца. Това съобщиха представители на звездната двойка, която се раздели неотдавна.

Договорът предвижда малчуганите да останат под попечителството на Анджелина, докато Пит ще има правото на "терапевтични визити".

Актьорите имат три осиновени деца - Мадокс (12 г.), Пакс (10) и Захара (9), и три биологични - Шайло (7) и близнаците Нокс и Вивиан (5).

В средата на септември Анджелина Джоли подаде молба за развод с Брад Пит с мотив "непреодолими различия". Адвокатът на актрисата Робърт Офър обясни тогава, че Джоли е поискала разтрогване на брака, като добави, че решението е било взето "в името на здравето на семейството".

Сайтът TMZ писа, че причина за раздялата е държанието на Пит - пушел трева, злоупотребявал с алкохол и това се отразявало зле върху възпитанието на децата.

Категорично бяха опровергавани слуховете, че Пит е изкарал любовен романс с колежката си Марион Котияр, докато били на снимачната площадка на "Съюзниците". Френската актриса дори излезе с официална позиция в социалните мрежи.

Джоли и Пит бяха заедно от 2004 г. Актьорите се срещнаха на снимачната площадка на филма "Мистър и мисис Смит". Двойката, кръстена от медиите Бранджелина, сключи официално брак 10 години по-късно на тайна церемония в тяхното "Шато Миравал" в Южна Франция.

Междувременно се разбра, че Анджелина и Брад Пит преди дни са продали първия си имот от съпружеската собственост, която се оценява на над 100 млн. долара. Те са се разделили с имение в Ню Орлиънс, щата Луизиана, за сумата от 4,9 млн. долара. Имотът е с 5 спални и 7 бани. Общата разгъната площ е 710 кв. метра.

Имението бе купено за 3,5 млн. долара през 2007 г., а първите опити за продажбата му са през миналата година - с офертна цена от $ 6,5 млн.

Продадено имение в Ню Орлиънс. Снимка Зилоу

Най-ценният имот на двамата е лятната им резиденция „Шато Миравал” в Прованс, Югоизточна Франция. За историческия имот бяха платени 60 млн. долара през 2012 г. Оттогава имението прибави и сантиментална стойност, защото в него двойката се бракува тайничко през 2014 г.

Високата цена се дължи главно на лозята и благото вино, което се произвежда там. Към шатото има над 4000 дка земя – лозови масиви, маслинови насаждения, китни гори.

Един от предишните собственици на „Шато Миравал” е джаз пианистът и композитор Жак Лусие. Той направил музикално студио в имението и през годините там са записвали „Пинк Флойд”, AC/DC, Стинг, Шаде, „Дъ Кренбърийс”.

Трийсет и пет стаи има в основната сграда на аристократичното шато. Отделно има още дузина постройки за гости, за поддържащия персонал, за работниците от избата. Към това ще прибавим външен и вътрешен басейн, спа и фитнес център, професионално обзаведена кинозала, трасе за колоездене и няколко хеликоптерни площадки.

Сред другите имоти, които ще си делят Бранджелина, са: пет съседни къщи в тузарския район Лос Фелиц в Лос Анджелис; морска резиденция в Санта Барбара, Калифорния; огромен апартамент в Ню Йорк и 48 000 дка земя в Камбоджа.