Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДСБ разпространи декларация във връзка с резултатите от първия тур на изборите за президент. Партията няма да подкрепи нито кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, нито кандидата на БСП Румен Радев на втория тур.

„Днес ние не можем да заставим своите избиратели да подкрепят нито един от участниците във втория тур, представители на тази политика. С поведението си по време на кампанията, те допълнително отблъснаха десните избиратели и убедените демократи. Тяхна задача е да спечелят загубеното доверие за седем дни“, се казва в декларацията.

След изтеклия пълен цикъл от избори, десницата трябва да започне на чисто, се казва още в позицията.

Не е споменат изрично Реформаторският блок, но споразумението за него включваше именно общо явяване на пълен цикъл от избори и на практика след днес вече не е в сила.

„Нашата задача днес е да обединим свободните българи - демократите, реформаторите,  десните хора в България. През кампанията организациите на всички десни партии показаха еднозначно волята си за единство и противопоставяне на рекета, корупцията и еднопартийния модел. ДСБ протяга ръка за обща работа с тези граждани и организации вдясно, които са опозиция на настоящото управление“.

ДСБ благодари на структурите на всички партии от Реформаторския блок за постигнатия „силен мажоритарен резултат в тежка атмосфера на страх и популизъм“.

Предлагаме ви пълния текст на декларацията:
 

ДЕКЛАРАЦИЯ

На ПП “Демократи за силна България” по повод проведения първи тур на избори за президент и вицепрезидент на Република България

  1. Националното ръководство на ДСБ изказва своята благодарност към всички български граждани, които подкрепиха  Трайчо Трайков и Съби Събев. Благодарим и на структурите и активистите на всички партии от РБ, които изнесоха тежката предизборна кампания, и най-вече - на самите кандидати, които постигнаха силен мажоритарен резултат в тежка атмосфера на страх и популизъм. 
  2. Резултатите от първия тур дестабилизират страната и са предпоставка за политическа криза, реставрация на левицата и антиевропейски, фалшив национализъм. Отговорността за тази криза е лично на премиера Борисов. Многократно и арогантно той отказа  протегнатата ръка вдясно от центъра. С навеждането си към Ердоган и Путин  постави на карта членството в  ЕС и НАТО. По обиден за цялата нация начин забави номинацията на ГЕРБ, и издигна кандидат, неприемлив за десните избиратели не само в РБ, но и в ГЕРБ.
  3. ДСБ от една година оттегли подкрепата си за правителството и постоянно предупреждава за последиците от водената грешна политика. Днес ние  не можем да заставим своите избиратели да подкрепят нито един от участниците във втория тур, представители на тази политика. С поведението си по време на кампанията, те допълнително отблъснаха десните избиратели и убедените демократи. Тяхна задача е да спечелят загубеното доверие за седем дни. 
  4. След изтеклия пълен цикъл от избори, десницата трябва да започне на чисто. Да изгради смела алтернатива на днешното корумпирано управление, което предаде политическата инициатива на комунисти и популисти. 

Нашата задача днес е да обединим свободните българи - демократите, реформаторите,  десните хора в България. През кампанията организациите на всички десни партии показаха еднозначно волята си за единство и противопоставяне на рекета, корупцията и еднопартийния модел. ДСБ протяга ръка за обща работа с тези граждани и организации вдясно, които са опозиция на настоящото управление. 

ДСБ започва интензивна подготовка за явяване на парламентарни избори. НР на ДСБ свиква Изпълнителен съвет и разширен състав на Националния изборен щаб на партията за 11.11.2016г. и Национално съвещание за 26.11.2016г.

Коментари

ДСБ десните болшевики

Това е национално безотговорна постъпка! Така постъпи и Костов, навремето.

:)

Пак да кажа - ДСБ заема мястото на Атака. "БСП, ДПС и ДСБ - скачените съдове на Моника" :) :) :)
 's picture

Krasimir Kabakciev

Тоя провален индивид просто разсмива

Господин 0.1% наново се напъва, вместо незабавно да подаде оставка ... Така той се насочва към 0.05%. Това е майтап!
Антон Христов's picture
Антон Христов
А. Христов

Само това е начина.

Успех Кънев и се пази от калинките на ДС тип Кунева и Лукарски
kate pate's picture
kate pate
new

Маските паднаха

ДСБ и Радан Кънев поставят на карта членството в ЕС и НАТО.
kate pate's picture
kate pate
new

:-)

Ауу, Москов почти му се реве, по БНТ1.
kate pate's picture
kate pate
new

Минчев и Смилов по БНТ1.

Минчев и Смилов по БНТ1. Продължават да раздават акъл. Смях.

Чакай като пукне Сорос, да ги

Чакай като пукне Сорос, да ги видим какво ще раздават! Ще раздават автобиографии!
Гола  Пробойчева's picture
Гола Пробойчева
Цола Драгойчева

Коледни подаръци

ДСБ за пореден път подари 7% на БСП и ДПС, с което - пак за пореден път - разклати правителството и създаде реална възможност да се окажем с червен президент, поставящ под съмнение геополитическата ни ориентация!

:)

Москов заби Бай Онуй: ТРЕТИ ПЪТ НЯМА!!!
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Само да питам, кое ДСБ

ДСБ-Кънев, ДСБ-Москов или някое друго? Че се обърквам малко.
kate pate's picture
kate pate
new

Пепи Москов :-)

"Не ми се вярва, но е възможно при определени обстоятелства България да осъмне след седмица с червен генерал за президент. Генерал, който иска да ревизира участието ни в НАТО и Европейския съюз. С всички възможни грешки, които направи десницата, сега трябва да сме единни. Защото колкото и да се създава впечатление, че се води битка на няколко фронта, фронтът е един. Сега е моментът, в който всички хора от десницата трябва да кажат от коя страна на този фронт са - на страната на стабилното европейско бъдеще на България или на страната на угрозата червен генерал да стане президент на България. Залогът не е дали нашата нашата махала ще бие другата махала. Залогът е стабилността на страната."
 's picture

Kovatz

kate pate

Няма сила, която да ме накара да гласувам за цц! Така мислят и много мои съмишленици. За това се сърди на лидера си, който арогантно отхвърли възможността за обща дясна кандидатура. Не ми излизайте, ти и постоянното присъствие тук, с номера за стабилността, вече не върви, изтърка се. Не виждам разлика между Цецка и Румен.

Браво Кате!

Този цитат трябва да се популяризира. Липсваше ми този цитат.
kate pate's picture
kate pate
new

Марешки

"Ще отида да гласувам. Ще гласувам с по-малкото отвращение. Ще избера по-малкото зло от по-голямото зло. Най-вероятно ще гласувам с отвращение за Цецка Цачева.
 's picture

Керачка Михаел

Избори

И понеже ръководството на ДСБ вече хукна да се изказва, защото треска ги тресе, и аз да кажа нещо. Единственото умно нещо, което ръководството на ДСБ може да направи, е да замълчи и да си отиде вкъщи. На негово място трябва да дойдат хора СМЕЛИ и значително по-наясно с партийното строителство и познания за политическия живот, а не за полуличните интереси.
 's picture

Kovatz

Керачке

Не е ли по-добре ти да си замълчиш и да си гледаш твоите хора, смелите....

Радане

Се тая
Гола  Пробойчева's picture
Гола Пробойчева
Цола Драгойчева

Изводи

Резултатите от първия тур дестабилизират страната и са предпоставка за политическа криза, реставрация на левицата и антиевропейски, фалшив национализъм. Отговорността за тази криза е лично на премиера Борисов ______________ ГЕРБ оказа решителен отпор на левицата и стана единствената й алтернатива, ДСБ и Радан Кънев й подариха 7 %. Всеки сам си прави извода кой я е реставрирал...

Радан е незначителен.

Радан е незначителен. Другите от РБ са със затихващи функции. Бойко да си изкара срока, да изкара Кунева председателството на ЕС, и се оправят. Нерешителна, омотана, объркана политика водят дотам, ще доведат и до по-зле.
 's picture

Jivko Nakev

Истината е нова дясна алтернатива

Поздравления за постигнатия резултат! Не можеше да се очаква повече, с фиктивната подкрепа на част от членовете на РБ. Сега е време разделно. ГЕРБ окончателно се провалиха! Със своята егоцентристка и недалновидна политика, с колебливите решения и явно компроментирано управление, те предават властта в ръцете на БДП и ДПС. Единствената дясна алтернатива остава ДСБ. Това е точният момент за нов старт! РБ беше необходимо, но уродливо зло! Стига вече!
Гола  Пробойчева's picture
Гола Пробойчева
Цола Драгойчева

Интересно

Как точно ГЕРБ с 24% срещу БСП им дават властта, а РБ със 7% им я отнемат?
 's picture

d-r Petroff

Радане,

феновете на ДСБ не чакат ти да ги призовеш за КОЙ да гласуват. Въпроса е дали ти имаш топки да кажеш кажеш като Учителя Костов - Ще гласувам с отвращение.Става въпрос за тебе Раданчо.Ако не разбираш това,а е явно,че не разбираш,не ти е там мястото.

Наивно

щото - самопредлагането... - генезиса...
 's picture

Mitko Georgiev

От сърце желая успех на ДСБ и

От сърце желая успех на ДСБ и Радан Кънев !
 's picture

Mitko Georgiev

ДСБ - истинските десни

От сърце желая успех на ДСБ и Радан Кънев !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.