Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националният референдум прескочи първия праг за валидност. Това стана ясно, след като говорителят на ЦИК Камелия Нейкова съобщи, че към 13.00 часа активнстта на референдума е 22,79%.

По закон когато в допитването са участвали по-малко от участвалите в последните избори за Народно събрание, но повече от 20 на сто от гражданите с избирателни права, и ако с "да" са гласували повече от половината от участвалите в референдума, предложението, предмет на референдума, задължително се внася за разглеждане в Народното събрание. В тази ситуация обаче парламентът може да отхвърли искането на референдума.

На днешния референдум обаче се гласува по три въпроса като резултатите за всеки един от тях, включително активността, ще се изчисляват по отделно.

Ето кои са въпросите в референдума:

- Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

- Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

- Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Коментари

 's picture

Krasimir Kabakciev

Браво!

Изметете тези некадърници и мошеници в парламента. Всичките до един! Нова система трябва, и нови хора!
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

С тая конституция, която не разделя властите,

като изберете на следващите избори за депутати само ценко чоковци ще има подскоци.
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Предполагам ще има нови хора

Предполагам ще има нови хора - Селския трубадур - поетът с китара Слафчо - радоста на идиотите в Татковината

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.