Пандите са симпатични, уж вегетарианци - падат си основно по бамбука - но това не означава, че не са мечки.

Млад китаец обаче забравил този съществен детайл, когато влязъл в ограждението на пандите в зоологическата градина на град Нанчан, в провинцията Жиангсу.

Причината - да впечатли двете дами, с които бил. Прехвърлил ниската въшна ограда и прескочил дълбок три метър ров. От другата страна обаче го чакал 12-годишния и 120-килограмов черно-бял красавец Мей Лин.

Друг посетител записал и публикувал в YouTube видео на сблъсъка.

Мениджърът на зоологическата градина подчертава, че пандата явно е играла с младежа. Доказателството за това - жив и здрав е, няма следи от кръв нито в огражденията, нито на видеото. Пандите са кротки животни, но ако се раздразнят, могат да вкарат в действие остри нокти и здрави челюсти. А изцяло веганската им диета е мит - макар да предпочитат бамбука, те често похапват малки животни като зайци или гризачи. Дори персоналът на зоологическата градина не влиза в огражденията.

Ето и видеото на кратката борба:

В крайна сметка младежът се измъква, като пропуска да съобщи за инцидента. Единствените щети - скъсани панталони. Излишно е да казваме, че Мей Лин няма никакви поражения.