Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Да благодаря на Слави Трифонов, въпреки че много ни критикуваха, че сме разрешили този на практика партиен митинг-концерт на Орлов мост и причини доста задръствания в София, но въпреки всичко той си проведе проявата, беше мирно, беше спокойно... От това се тревожех. Но му благодаря, че и той положи усилия да мине в рамките на това, което демокрацията и общественият ред пък заслужават.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов след освещаването на новопостроената църква „Св. Архангел Михаил“ в Асеновград.

Правителството е обновило и изградило стотици църкви и манастири, каза още Борисов: „Виждате колко е красиво, колко е хубаво, колко е добре за националната сигурност, колко е добре за вярата, за образованието, за всичко, което е за българите. Построеното остава. Има кой да ги брои. Ще мине време историята ще ги брои кой колко е направил.“

Помолен да коментира кой ще наследи Кристалина Георгиева в Европейската комисия министър-председателят каза:

„Пред църквата говоря само за църквата, като дойде време за другото, ще ви отговоря първо на вас“.

По-късно в Пловдив обаче той добави, че ще разговаря с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за това какви са възможностите:

„От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сферите дали екология, дали регионално развитие, там където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим“.

А на въпрос очаква ли компромати в седмицата преди изборите отвърна:

„Те всеки ден излизат, така че не обръщам внимание“.

По-късно в Пловдив премиерът обяви, че очаква честни избори и увери, че се полагат всички усилия за това. Попитан дали очаква българите да се включат в референдума, Борисов отговори: „Това е демокрацията. Даваме възможност. Нека да си кажат хората мнението“.

Относно АЕЦ „Белене” премиерът заяви:

„Успяхме да договорим да паднат лихвите, договорихме руската страна да няма претенции към България. И не на последно място за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй“.

Министър-председателят каза още, че или ще се намери инвеститор, или вариант, по който да бъде направен седми реактор в АЕЦ „Козлодуй”.

„Така че парите, които сме дали, да не се наложи да правим музей на ядрени реактори и да ги излагаме там. От 86-та година са ги започнали. Кажете едно нещо, което ние с министъра сме започнали и не сме го направили“, попита Борисов.

Коментари

 's picture

Matko Petroff

Митингът е предпартиен.

Напълно съм убеден,че ТрифУкльов ще прави партия и референдума е подгряване. Очевидно е и, че ще са намесени идеолози от библиотеката.
 's picture

Милен

Кой знае...

Аз се надявам да направи партия, но пък далеч не съм убеден, че това ще стане. Слави не е глупак (за разлика от Бареков), знае, че отскача с едни 50 % неодобрение и предвид болезненото му его, не го виждам в ролята на парламентарен лидер на 13-14%-ова партия. Къде-къде по-комфортно и изгодно му е да седи отстрани и да вика у-у-у
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Баси кефа - сблъсъка на

Баси кефа - сблъсъка на двамата ТАПАНАРИ
 's picture

Jivko Nakev

ѝ ле що не "плеснат с ръце,

ѝ ле що не "плеснат с ръце, па се прегърнат..."

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.