Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Работни групи от различни институции действат по проект за обединяване на Агенция "Митници" и Националната агенция по приходите (НАП), съобщи пред журналисти шефът на парламентарната комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев (ДПС).

Идеята е стара, още през 2005 г., когато създавахме НАП и финансов министър беше Пламен Орешарски, моето предложение беше да се създаде национална агенция по приходите по модела, разработен от Световната банка - всички приходни агенции да влязат в една, каза Цонев.

Идеята за сливане на Националната агенция по приходите (НАП) и митниците е „сериозно предложение за дългосрочна реформа“, коментира по-късно финансовият министър Петър Чобанов.

Според Чобанов подобно на практиката на Великобритания първо трябва да бъде създаден междинен орган, който да осъществи координация между двете агенции и след това да се пристъпи към тяхното сливане.

Пред радио "Дарик" депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев заяви, че идеята за обединението на НАП и митниците няма да сработи добре в България. Според него ще са необходим поне две години, за да бъде реализирана идеята, като ефектът ще бъде спорен.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.