Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И 4-мата президенти през демокрацията направиха една грешка - че не успяха да се еманципират от партиите, които са ги издигнали. Дори се изпокараха лошо с партиите си.

Това каза тузи сутрин кандидат-президентът Пламен Орешарски, който гостува в бТВ. На последвалия въпрос на Антон Хекимян - дали той ще се еманципира, ако го изберат, бившият премиер отговори:

"От кой, от кой?! Аз нямам никой зад мене. Отново повтарям: НЯ-МАМ НИ-КОЙ!", натърти Орешарски.

Той каза, че ДПС просто го подкрепя.

На въпрос - близки ли са с Делян Пеевски, той отговори с въпрос: какво значело да са близки.

"Ако критерият за близост е дали съм го виждал след мандата – не", призна откровено политикът.

А пък с почетния председател на движението Ахмед Доган се е виждал "не много скоро" и "винаги е удоволствие да се разменят разсъждения и коментари с него". 

Що се отнася до цената на собствената му кампания, той каза, че си плащат редовно отчетите, но до момента струвала към 40 000-50 000 лв. - до стотинка дадени от волни пожертвувания от симпатизанити.

"Членството в един блок дава сила да имате добри отношения с всички останали - обяви той външнополитическите си приоритети, ако го изберат за президент. И като изреждаше целите си, наблегна за "старите приятели": Да подобрим контактите с всички стари приятели и да установим нови приятели" - така звучи приоритет №1.

Орешарски критикува правителството, че връща без съдебна санкция врагове на режима на Ердоган и нарече "спекулативна теза", че "ако не направим, едно, две, три,... мигрантите ще дойдат".

"Бих застанал на мнение, че би трябвало да се спазват правата на гражданите на първо време. Правата на гражданите не могат да се компенсират с други аргументи. Те са първостепенен приоритет на всяко развито общество.

И на мен ми е много странно, когато някои, които се наричат евроатлантици, казват друго. Разбирате ли колко евроатлантици са, след като не са усвоили приоритет № 1 на тази цивилизация", заяви кандидат-президентът явно по адрес на Цецка Цачева.

Орешарски обяви още, че не го ядосало скорошното хакване на профила му, а това било лесно изпълнимо за хора без работа:

"Това говори за култура. Знаете ли колко лесно се прави – следобед мога да седна и да направя такива неща, за вас включително (към водещия Хекимян, б.р.). Това е за хора без работа.

Искате ли да направя за вас?", повтори той с увереност.

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Орешко е циркаджия,

но се продаде отлично на Герб, които го ползват да рони от електората на Радев. Колкото и малко да е, все помага на Цецка, която е сериозно заплашена от загуба :)
 's picture

Zdravko Dunov

Zdravko Dunov

Zdravko Dunov 26 септември · ЗАЩО АХМЕД ДОГАН ИЗДИГА ОРЕШАРСКИ ЗА кандидат - ПРЕЗИДЕНТ? Безусловно, това е рисков ход. Рисков е първо за Орешарски, защото става пределно ясно, че не само Йовчев и Чобанов, а и самият министър-председател Пламен Орешарски е бил човек на Доган и, следователно, Правителството му е било правителство на ДПС. Ходът е рисков, но е всъщност ПОСЛЕДНИЯТ и единствено възможен ход на Доган, с който сарайският обитател е в състояние хем да диференцира своя остатъчен електорат от електората на Местан, хем да оправдае допусканият неуспех с тежката неприязън, която гражданите изпитват лично към индивида Орешарски. На Доган му трябваше на всяка цена кандидат, който да бъде автоматично разпознаваем от неговите остатъчни привърженици, да звучи тежко и авторитетно като име за обикновените етнически турци, да бъде способен категорично да си затваря устата по всякакви неудобни и нежелани за него и за Доган въпроси. Орешарски в настоящата ситуация е несъмнено най-удобният и, даже бих казал, мечтаният кандидат-президент за ДПС. Същевременно става пределно ясно, че Ахмед Доган се оказа неспасяемо принуден да извади на светло своя последен скрит коз в задкулисната му игра. Умиращите те поздравяват, Ахмед ага!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.