Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Този път на Лютви Местан му се разбираше. Обикновено думите на този политик впечатляват по-необразованите и объркват всички останали. Днес той отново засипа публиката с варианти, хипотези и азбучни прозрения, но в продължилото един час говорене има само едно съобщение:

Започваме да договаряме задкулисно края на това и създаването на следващото управление.

Изредените три варианта са само опаковката, която след отварянето на подаръка най-често отива в боклука.

Първият вариант предвиждал избори в края на 2015 г. заедно с местния вот. Единствената логика в това предложение е спестяването на няколко милиона от бюджета за техническото провеждане на избори. Насрочването на края на кабинета „Орешарски“ за есента на следващата година е абсолютно произволно и не почива на никаква, ама никаква логика.

Точно толкова произволно е насрочването на избори за догодина по същото време. Защо? Защото една година е кръгло число, няма никакво друго обяснение.

Т.нар. два варианта имаха една единствена роля – да разсеят присъстващите и никой да не попита Местан в качеството си на какъв си позволява да поставя ултимативно условие за провеждане на избори точно в края на ноември или началото на декември. Също толкова произволен срок. Вероятно обяснение имат младите и успели кадри на движението, които имат да довършват нещо в успешния си живот. Точно за няколко месеца.

А защо е ултимативно условието на ДПС ли? Защото казва много ясно на БСП, че трябва да го приемат, ако искат лидерът им да бъде номиниран през септември за еврокомисар. Казва много ясно и на ГЕРБ, че трябва да проявят търпение от няколко месеца, ако искат да имат сигурен партньор за следващо правителство.

Много по-маловажно всъщност е какво казва Местан на Станишев и Борисов. Впечатляващото е какво казва на цялото общество:

Вие не ни интересувате. Ние ще решим какво и кога ще се случва.

Несправедливо ще бъде да обвиняваме г-н Местан в лицемерие. Не, той беше достатъчно откровен. Още вчера каза, че ще ни представи идеята на ДПС за „контролиран плавен преход към стабилизиране на политическия процес". Ключовата дума тук е „контролиран“.

КОЙ ще контролира процеса?

Не, няма да са гражданите. Които на два пъти г-н Местан нарече „негово величество суверена“.

Негово величество“ ще трябва да почака няколко месеца, докато властелините на статуквото произведат следващата комбинация, която гарантира интересите им.

А в нормалния живот би трябвало да е различно. Признаваш, че не можеш да управляваш повече и подаваш оставка. След това Конституцията много ясно казва какво да се прави. 

Ключови думи

Коментари

Съгласна съм с този анализ, в който най-важното е, че КОЙ е решил да има избори! Следователно тези избори трябва да са през септември, в противен случай КОЙ е решил да изпързаля следващото управление / да му извади кестените от огъня / и ...да се върне пак Той да ни управлява! Дето се казва, паричка давам да узная мислите на КОЙ! Избори през декември - това е коварен план на КОЙ!

Започваме да договаряме задкулисно края на това и създаването на следващото управление.

Всъщност това е интригата на отминалите избори – дали ще има нови през есента, или това управление ще съумее да продължи мандата си, което непременно минава през основен ремонт на кабинета и преформулиране на подкрепата за него от страна на политическите сили. Решението за това не бива да се взима под натиска на медийната истерия, която наблюдаваме в последните дни. Тя е част от задкулисната борба за власт и няма нищо общо с общественото мнение, както се опитват да ни внушат от контролираните тв екрани.

Радослав

Датите не са произволни. По-скоро са преценили, че горе-долу толкова време им е необходимо, за да доведат развитието на Южен поток дотам, че да няма връщане назад. След това ще направят ново уж про-западно правителство с бившия пожарникар-борец начело, че да не спрат съвсем евросредствата. А за нас, простосмъртните маймуни, остава удоволствието да плащаме с мизерния си живот за целия цирк.

Радев

Очевидно е, че избори преди октомври - ноември, чисто технически няма как да се състоят. Не си представям предизборна кампания през летните месеци, освен това има и някакъв технологичен срок.

Гледах изказването на Местан - не е употребявал думата контролиран.

i.bedrov

И аз гледах :) - "И сега минавам вече към отговора на въпроса какво ние разбираме под необходимост от контролиран, плавен преход към успокояване на политическия процес."

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/05/2315986_ljutvi_mestan_sega_e_vreme_vsichki_da_piem_kafe/

007

Предстои ремонт на кабинета, Местан просто иска повече позиции и някой друг министър отгоре, според мен е това

Вяра

В цялата врътка, прозира злият гений на Доган ага. Може и предположението на "007" да е вярно - ДПС-то да вдига мизата. Или да го играят "опозиция", преди краха на правителството. Знаят, какви миризливи **йна са забъркали и си подсигуряват политическа хигиена. Поне пред собствените избиратели

Васко

Ако сега,БЪЛГАРИ не се събудите, няма да имате друг шанс ! След като ДПС се готви за избори, а в ЕС влязоха 4 турски от общо 5 партии, познайте какво ни готви Ердоган ! Няма да има вече България, ако не се осъзнаете сега, Братя !

ПРИЗИВ

ТЕЗИ ИЗБОРИ СА МНОГО ВАЖНИ, ПРИЯТЕЛИ .....СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА ОТСТРАНИМ ЗАВИНАГИ БСП И ДПС, А ГЕРБ ДА МУ МИСЛИ ДАЛИ ДА СЕ КОАЛИРА С НЯКОЙ ОТ ТЯХ . ТЪРПЕНИАТО НИ Е ИЗЧЕРПАНО . ВСИЧКИ НА ИЗБОРИТЕ, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОГА СА . ТОЛКОВА СМЕ ЧАКАЛИ ТОЗИ МОМЕНТ, ЩЕ ПОЧАКАМЕ ОЩЕ МАЛКО, А ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ - ОТТУК НАТАТЪК - СМЪРТ. КАТО КРУШИ ДА ПАДАТ ПО УЛИЦИТЕ.САМИ СИ ПОДПИСАХА ПРИСЪДАТА.ДА СЕ СЪЗДАДЕ НАРОДЕН НАКАЗАТЕЛЕН ОТРЯД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГ. НАРОД.ЯВНО ДПС СЛЕДВА ПРОГРАМА НЕ В ИНТЕРЕС НА БЪЛГ.НАРОД , А Е СЛУГИНАЖ НА ТУРЦИЯ. БСП СА ОБЪРКАНИ. ПУТИН ГОВОРИ СЕРИОЗНО- НЯМА ДА СЕ СПРЕ ПРЕД НИЩО.ТОЙ ВИЖДА ЗАПЛАХАТА ЗА СВОЯТ НАРОД.НИЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА РЕШИМ - ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ ЛИ ИЛИ ЩЕ НИ БЪДЕ . КРЪВ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕЕ, КАЗА ПУТИН.

Долу турската партия

Аз съм сигурен, че ако това предателство, което извършват българите, които срещу облаги на практика узаконяват противоконституционна етническа турска партия на петвековния поробител като членуват в нея и предават България като провеждат политика директно на Анкара, се случи в Ирландия или района на баските, тия същите предатели не бих им дал живот повече от 1 седмица. А тук ме гледат всяка вечер нагло от някой сайт или от телевизията и ме поучават как да живея. И така много години.

памет

ОТНОВО ДЕПЕСАРСКИ ШУТ. НО ЕЛЕГАНТЕН КАТО ПОДСЕЧКА.

А Борисов?

Самоче, един от големите властелини на статуквото не е ли и Борисов? Той докара България до положението след Виденов, макар, че Виденов не получи много пари в наследство, времената бяха посткомунистически, бяхме още далеч от Европа, а и той - в онова тежко ченгесарско време, намери сили да се опъне и на Русия (Вяхирев, Черномидрин, Авдеев) .... и си го получи. Борисов, обаче, управлява страна, изцяло в ЕС, получи най-големият фискален резерв в историята на България въобще, никога до тогава премиер (цар, хан ;)) не е получавал толкова пари, попадна в световна криза - удобен момент да прави дълбоки реформи, но се уплаши, че ще го намразят, а и на него му липсват способности - ментални, образователни, манталитетни, държавнически за сериозни дела. Та на него му липсват дори добродетелите придобивани в първите 7 години. Той е по лъготенето, по оплювките и "блъвчетата", по пиар акциите, по личното си рекламиране за което опустоши много милиони наши пари, по саботажните акции, по всичко мафиотско което е усвоил в десетилетието 1990-2001, в което подкопаваше устоите на държавата и на правителствата, работещи за присъединяването ни към ЕС.. За тези му "дейности" е нужно възмездие, нужен е съд, а не мълчание и подминаване на крещящи факти и доказателства и то в опит да ни бъде натресен отново Борисов като ДЕСЕН премиер, или президент, а шайката му като ДЯСНО управляваща. На РБ не им ли стигат тоталното разсипване и дискредитиране на дясното (идеи, ценности, каузи, манталитет), та искат още?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.