ДПС препотвърди подкрепата си за кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски – Данаил Папазов в Кърджали и оттам даде старт на своята предизборна кампания, съобщава сайтът на партията.

При представянето присъства председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.- председателите Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, зам.-председателите на Парламентарната група Йордан Цонев и Станислав Анастасов, евродепутатите Неджми Али и Илхан Кючюк, народни представители от областта, областни и общински председатели на ДПС, кметове и общински съветници. 

През август призовахме всички да се отнесат към президентската институция много сериозно. През годините тя бе превърната във филиал на политическите централи или място, където се създават дубликати на собствената партия. На властимащите им е необходим президент като настоящия. Използват Изборния кодекс, за да определят кои граждани са първо и кои второ качество, въпреки че твърдят, че са обединители. Държат се над Конституцията. По време на избори променят изборните правила. Как ще се защитават така националните интереси? Оправдават се с други за провалите си, а именно те стоят зад тях”, обяви той.

Той каза още, че са призвани да са носители на промяната, и че "надпартийната кандидатура е с №4".

Пламен Орешарски на събрание на ДПС в Кърджали. 

Самата "надпартийна кандидатура" е обяснил, че се е кандидатирал, "защото държавата е на границата на разпад на институционалността".

„Обръщам се към всички български граждани. Подкрепете ме, за да възстановим държавността и сигурността, да влезем в Шенген, да премахнем страха и да работим за доходността. Да се гордеем, че сме български граждани – тук и по света. Благодаря ви и дълбок поклон за подкрепата”, казал Орешарски, на чиито думи са отредени само последните 4-5 реда от прессъобщението на ДПС.