Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Спазено ли е законодателството за произхода на средствата при сделката с Дипломатическия клуб "Бояна". На този въпрос ще трябва да отговорят вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Питането бе отправено към тях от трима депутати - реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов, както и Методи Андреев (ГЕРБ).

Въпросите бяха внесени в деловодството на Народното събрание само ден след новината, че Надзорният съвет на Агенцията за приватизация е одобрил продажбата на ценния държавен имот. Купувач е старозагорската фирма "Ексклузив уеб дизайн" на тримата младежи Ванеса Тодорова (21 г.), Йордан Йорданов (24 г.) и Димитър Йорданов (20 г.). Те бяха единствен участник в търга за Дипломатическия клуб и спечелиха с оферта от 8,5 млн. лв. - колкото беше първоначалната цена.

Предполага се, че финансовият министър ще даде повече яснота за резултатите от проверката на Националната агенция за приходите. В края на септември данъчните поискаха от приватизаторите да им предоставят информация и документи, свързани с целия ход на продажбата. Изискани бяха и двете представени декларации от младежите - за произход на средствата по Закона за приватизация и по смисъла на Закона за мерките срещу изпирането на пари.

За публиката все още е загадка как едва прохождащи в бизнеса младежи демонстрират подобни финансови възможности. Съвместната им фирма „Ексклузив уеб дизайн“ е регистрирана през октомври 2015 г. и за краткото си съществуване отчита 2000 лв. приходи и 1000 лв. разходи. А активите й са едва 1000 лв. в каса.

Допреди години Дипломатическият клуб в елитния столичен кв. „Бояна“ действаше като ВИП-зона с членски карти, която се посещаваше предимно от бизнесмени, представители на чуждестранни мисии, политици и спортисти. От 2011 г. обектът беше отдаден под наем на софийската фирма „Приор“, собственост на Христо Кацаров (на 75 години). След това базата спря да функционира като клуб за гости. Според източници на Клуб Z топимотът се ползвал от ДПС-депутата Делян Пеевски и именно той е скритата фигура с парите зад тримата младежи.

Коментари

Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

WHERE LAW ENDS

WHERE LAW ENDS TYRANNY BEGINS

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.