Съпругата на кандидата за президент на републиканците Доналд Тръмп оправда скандалните му изказвания за жените и ги нарече „момчешки приказки“ по време на телевизионно интервю, предаде Ройтерс. Мелания Тръмп заяви, че се е изненадала, когато е чула записа от 2005 г., защото никога преди не била чувала съпруга си да използва подобен език.

Думите му били обидни и много неуместни, но той ѝ се е извинил и тя му била простила.

Запитана за мнението ѝ относно атаките на нейния съпруг срещу семейството на Хилъри Клинтън и коментарите му относно изневерите на нейния съпруг Бил, Мелания го оправда напълно.

"Те започнаха от самото начало на кампанията. Те решиха да използват снимката от дните ми като модел. Сякаш това ме прави неприемлива Първа дама. Това беше от дните ми като модел и аз се гордея от труда, който положих тогава."

Г-жа Тръмп застана за първи път пред телевизионните камери след излъчването на 7 октомври на записа с неприличните забележки на Тръмп за жените, които той прави в разговор с Били Буш, тогава водещ на шоуто „Достъп в Холивуд”.

44-годишният Били Буш е племенник на бившия президент Джордж Буш-баща, братовчед на бившия президент Джордж Буш-син и на бившия губернатор на Флорида Джеб Буш.

След излъчването на вулгарния запис телевизия Ен Би Си уволни Били Буш, който от два месеца водеше шоуто „Днес”. В него Буш се смее на думите на Тръмп, че благодарение на славата си може да опипва и да предлага секс на чужди жени. Буш заяви, че смуен и засрамен.

Третият пряк дебат между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп ще се проведе на 19 октомври в Университета на щата Невада в Лас Вегас. Последните социологически проучвания дават преднина от шест процента на Клинтън пред нейния противник.