ГЕРБ ще внесе още днес предложение за отпадане на ограничението от 35 секции в държава, за да може правната комисия на НС да се занимае с него още утре. 

Това каза Цветан Цветанов по бТВ на въпрос - ще се съобразят ли с ултиматума на патриотите, които заявиха, че напускат управлението, ако ограничението падне.

Освен това Цветанов допълни, че в експресен режим ще вкарат проектопромени за откриване на допълнителна урна във вече разкрити секции зад граница, за да могат всички българи да упражнят конституционното си право.

Ако загубим, отиваме на предсрочни избори, но аз съм убеден, че изборите ще бъдат спечелени, защото наблюдавам как са изнервени нашите опоненти. Те се занимават само с интриги, каза Цветанов по повод гостуващия преди него в студиото ген. Атанас Атанасов от ДСБ.

Що се отнася до квадратчето „не подкрепям никого“, той обяви,че се запазва сегашното състояние – да има активно гласуване в тези квадратчета.

Вторият човек в ГЕРБ допълни, че има предел на популизма и той е прескочен.

Една кампания винаги води до някаква нервност у нашите политически опоненти и политически парньори.  Аз питам защо и в момента г-н Каракачанов обикаляйки страната, казва, че ще освобождава страната. От какво? Като той е част от управляващото мнозинство?

Цветанов изреди познатите успехи на правителството - пари за образование, за сектор "Сигурност", милиард за саниране на блокове и няколко пъти повтори да се гласува с № 17.

По повод неработещия парламент той отбеляза, че не е разпуснат, а просто няма да има пленарни заседания, за да не се използва парламентарната трибуна за политическа агитация. А комисиите работят.

Убеден съм, че в предстоящите 3 седмици ще има още опити за нажежаване на политическото напрежение, но аз съм убеден, че разумът ще надделее и ще продължи стабилното правителство на г-н Бойко Борисов.

Той не пропусна да заяви на реформаторите - че техният резултат ще бъде "достатъчно малък, за да излизат и да формулират тези претенции, които имат в българското политическо пространство".