Заместник-председателят на ДСБ и народен представител Атанас Атанасов обяви в ефира на бТВ, че партията му на практика не е част от Реформаторския блок.

„От една година ДСБ и Реформаторският блок не е едно и също. Това не му харесва на Борисов. Реформаторският блок направи така, че да бъде Трайчо Трайков кандидат за президент. Това е камъчето в обувката“.

Атанасов припомни, че от една година той, Радан Кънев и депутатите от ДСБ последователно гласуват против предложенията на правителството. Той даде пример с избирането на министрите Екатерина Захариева, Меглена Кунева и Зорница Русинова.

Заместник-председателят на ДСБ припомни, че острата реакция на Бойко Борисов от края на миналата седмица е провокирана от негов пост във фейсбук, в който използва израза „Пиле шарено“.

„И трите обращения са резултат от един мой пост, което означава колко съм прав, след като толкова лесно се засяга пилето шарено от Банкя“.

Атанас Атанасов призова Борисов да изпълни заканата си за преформатиране на правителството.

„Да го преформаториа. Кого плаши той с тази работа? С кого ще управлява? С ДПС? Хайде да не се прави на голям герой и да не се прави на ербап“.

Според него, припомнянето, че ДСБ била част от Реформаторския блок, е „опорната точка на Борисов и Правителствената информационна служба“.

„Издигнахме ли кандидатура? Това беше нашата победа на ДСБ, въпреки „нашите“ министри... Независимо от натиска на Борисов, ДСБ успяхме да обединим избирателите на Реформаторския блок зад обща кандидатура“.

Проблемът с гнева на премиера идвал от там, че „ДСБ и Радан Кънев изкарваме от обувките Борисов“.

„Не, не сме част от Реформаторския блок“, повтори Атанасов.

А чий министър е Петър Москов?

„Москов е министър на Бойко Борисов, защото отказа да изпълни решението на партията“.