Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Пламен Орешарски призна, че България трябва да се съобрази с т.нар. Трети енергиен пакет на ЕС при договарянето на проекта "Южен поток" По време на парламентарния контрол премиерът изтъкна, че междуправителственото споразумение за проекта е подписано през 2008 г., докато пакетът е приет през 2010 г. Малко по-късно обаче в кулоарите той уточни, че въпреки това разминаване във времето България е длъжна да се съобрази с изискванията на пакета. Орешарски изтъкна, че изискванията на пакета вече са част и от българското законодателство, което е още един аргумент, че България трябва да се съобрази с тях, Премиерът допълни, че ЕК има забележки и към други страни, които стоят на пътя на "Южен поток" особено що се отнася до възможността тръбата да се ползва и от трети страни.

"Иска ми се да няма връзка между позицията на България по Южен поток и спрените плащания по еврофондовете", каза Орешарски от парламентарната трибуна. Той каза, че има уверения от ЕК, че такава връзка няма. Премиерът обясни, че по отношение на спрените пари от Брюксел грешки има в целия периодн на прогрмания период, но най-много са те в периода 2010 - 2013 г. За спирането на средства по оперативна програма "Регионално развитие" Орешарски обясни, че нередности има в 5 проекта. Три от тях са на община Бургас, един на Асеновград, а един е на МВР. Реализацията на последния обхваща три правителства - започнала е при ГЕРБ, завършена е от служебното правителство и е подписана от настоящия вътрешен министър.

Орешарски каза още, че тепърва трябва да се запознае с аргументите на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ. Според него обаче емитирането на дълг е най-нормалната практика.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.