Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Обръщаме се към колегите от Реформаторския блок - партийните лидери и министри - да гарантират стабилността и сигурността в страната, като се включат активно в кампанията на Трайчо Трайков, а не в партийни договорки с ГЕРБ. Само изборът на силен и независим десен президент ще предпази държавата и обществото от несигурността и слабостта на премиера и мнозинството"

С този призив се обърнаха от ДСБ към колегите си от дясната коалиция - ДБГ, СДС, БЗНС, НПСД и лидерите им, повечето от които и министри, след като премиерът Бойко Борисов заплаши РБ, че ще "преформатира кабинета" и ще се раздели с десницата. 

 
От формацията на Радан Кънев описаха позицията си заплахите на Борисов така:

Опасно, срамно и политически недопустимо е Борисов да дестабилизира държавата с предизборна цел. Заплахите срещу политически опоненти, бягството от парламентарен дебат и ограничаването на изборните права на българите в чужбина са свидетелство за недопустима слабост на премиера в кризисна международна обстановка. Нека Борисов поеме политическата си отговорност и подаде оставка след неизбежната изборна загуба, а не да хвърля държавата в хаос по време на кампания. 

Позицията дойде само час и половина преди часа, в който премиерът Бойко Борисов свика извънредно Министерския съвет за днес - 17,30 ч. Дневен ред на сбирката няма, но според източници на Клуб Z темата ще е готовността на министрите и на партиите от управляващата коалиция да продължат да участват в управлението на страната. 

Очаква се на срещата при Борисов да присъстват и председателите на парламентарните групи на управляващото мнозинство.

Срещата е свикана, след като министър-председателят постави ултиматум на Реформаторския блок, който звучи така:

Групата иска да преформатирам правителството. Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща партия, или довиждане. С кое ние заслужаваме да ни бият всеки ден по главата, че нещо нередно правим".

Според сайта на правителството в уречения час на сбирката днес сред "коалиционните" представители на властта ще има отсъстващи. Вицепремиерът Меглена Кунева е на планирано събитие в Стара Загора в качеството си на министър на образованието.

Коментари

mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Пък аз си мислех, че има нещо

Пък аз си мислех, че има нещо ново за кражба

Ето го...

Програмата на Трайчо: "В България от доста време се опитват да неглижират ролята на президента. Ако г-жа Цачева стане президент, в президентството могат да останат трима души - шофьор, готвач, протокол" - http://www.clubz.bg/45687-trajkov_v_london_chyrchil_evrokomisar_putin_nqmashe_da_e_syglasen До тук с позитивната кампания. И почват неудобните въпроси около приватизацията на остатъчните дяловена ЕРП-тата и особено на ЕВН. "Конфликт на интереси, неясна методика и умишлено занижен държавен контрол са само част от причините продажбата на 33% от предприятията на EVN да стигне до прокуратурата. И последният (засега) досег на Иво Прокопиев с приватизация на българско предприятия е на път да завърши по обичайния начин – с призовка от прокуратурата заради колосални нарушения, пише в. „Репортер“. Прокопиев и неговите приятели-министри от управлението на ГЕРБ Симеон Дянков и Трайчо Трайков са ощетили държавата при продажбата на миноритарния пакет в ЕРП-тата от групата на EVN и затова Комисията за финансов надзор (КФН) е внесла сигнал в прокуратурата. Това стана ясно от интервю на председателя на КФН Стоян Мавродиев пред авторитетния австрийски вестник „Дер Щандарт“. ... Конфликтът на интереси обаче не приключва само с Ранкова. В тотален конфликт по време на сделката е и Иво Прокопиев. Той изпълнява отчайващо непосилната роля на консултант, продавач (като избран от АПСК да изготви процедурата) и купувач (посредникът „Булброкърс“ има договор с EVN). За да се стигне до този парадокс вина имат принципалът – министър Трайков и Агенцията за приватизация. А как Прокопиев е успял да съвмести всичките роли, остава загадка...." "Как се краде от държавата? Развръзката идва. Дянков и сие" - http://www.bgmak.eu/ Е, развръзката още я няма: http://focus-news.net/opinion/2016/06/10/38571/stoyan-mavrodiev-sledvashtiyat-predsedatel-na-kfn-tryabva-da-bade-izbran-s-natsionalen-konsensus.html
kate pate's picture
kate pate
new

Бойко има 5-6 номера в

Бойко има 5-6 номера в политическата игра които нито умните и красивите, нито патриотите, нито комунистите схващат. В момента им прилага едно от тях - основния принцип на базата на който са разработени всички техники в джудото. Когато някой те бута, не трябва да му противостоиш, а точно обратното - да го дръпнеш в същата посока... и докато минава край теб загубил равновесие, шац - една лека подсечка и... Цецка-президент. Другите му хватки са още по-забавни - но не ми се пише толкова дълго. :-)
ГЕРБО bb's picture
ГЕРБО bb
ЦВ-ЦВ

ПОЖАР

Цвъцето веднага да каже колко санта му е на батБоко величието, защото ще влязат данни от Россия!

Питай другарА Кънев

Той го знае с точност до третия десетичен знак...
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Кви "договорки",

те са купени отдавна всичките.
 's picture

Радев

Радев

Кунка и Лукарчо да пуснат кокала? Това да и да го видя няма да повярвам
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Ми в общи линии Тикван е

Ми в общи линии Тикван е парализиран от паника
Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

Скандал в Руската Дума

Скандал в Руската Дума Много показателно за всеки който си продава Родината . " Затвори си устата продажна кримска подлого , властта ще се смени , ти и нас ще продадеш !" -руският депутат Пушкина към Поклонска , бивша главна прокурорка на Крим . (ВИДЕО)
Юго Зомби's picture
Юго Зомби
Югозомби

Дежа вю

Поведението на ДСБ връща спомена ми за първата половина на 2013 година, когато "автентично десните" създадоха общ предизборен фронт с БСП, ДПС и ДБГ против ГЕРБ.

И Атака, и Атака!

БСП, ДСБ, "Атака", ДПС и "Движение България на гражданите" - заедно срещу ГЕРБ http://parlamentarniizbori.blogspot.com/2013/04/pregled-na-pechata-dnes.html#ixzz4N5H7UGSK

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.