Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За мен отношенията между България и Русия са принципно и стратегически много важни. Това каза кандидат-президентът Ивайло Калфин на среща с представители на Национално движение "Русофили“, предаде агенция „Фокус“.

„Русофилството действително е надпартийно. Нямам съмнение, че се съчетава с различни партийни предпочитания. Сравнително лесно е за мен да говоря на тази тема. Да си русофил значи да си българофил. Русофилството е вкоренено у нас от история, култура, славянски корени. Русофилството не значи, че нямаме национални интереси. То дава добра основа и предимство на България в международните отношения. Една държава е силна, когато може да направи и покаже повече от другите. Когато влязохме през 2007 г. в ЕС, Черно море се виждаше далечно на нашите европейски партньори“, бяха думите на Калфин.

И добави, че идеята му била да се осигури сътрудничество между всички страни от този регион.

Пред русофилите Ивайло Калфин заяви, че "заради бездействието на три правителства загубихме „Южен поток“. И той се превърнал в „Турски поток“.

"Българинът плаща огромни суми без да има нищо. След поредните 1,2 млрд. лв. за АЕЦ „Белене“ имаме само сандъци с оборудване. Изцяло зависими са от руската страна. Сега ще си го платим и после пак ще се наредим на опашка, за да питаме какво можем да направим с този реактор“, допълни Калфин.

Според него България губи ролята си на транзитна страна, а отношенията ни с Русия са свързани с осъзнат национален интерес. Колкото повече се политизират, толкова по-зле стават.

"Те не ни пречат на членството в НАТО и ЕС. Напротив, помагат ни да сме по-добре“, каза още той и добави, че санкциите не са проблем на българо-руските отношения.

Коментари

А да си педофил е същото като да си педагог

...нали така, г-н Калфин?!
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Просавецките помияр - дано

Просавецките помияр - дано умреш в мъки
 's picture

ultra

любовта на Калфин и сие

Понякога направо нямам обяснение, как или какво, по дяволите, кара някои "българи" да смятат, че любовта към Родината е възможно да преминава през любовта към чужда държава?!? Що за идиотщина е това и има ли някакъв край комунистическата дебилност и нахалство?!?

Скъпи другари,

има най-различни "фили", някои обичат руската култура, други - френската и т.н. Това са нормални неща. Не особено нормално обаче е да си някакъв "фоб", особено ако това е професия, т.е. заплатено занимание. Всеки нормален българин, който не е "фил" или "фоб", знае че имаме силен икономически интерес за добри отношения с Русия, а икономическите интереси на професионалните "фоби" и "фобите" любители някак не са важни за страната ни... :)
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Коментарите, както обикновено,

автентично първосигнални, реагират на хибридното заглавие на клубчето, вместо на съдържанието. А съдържанието действително описва трагичният резултат на бойковата "политика" - кланяне на всички страни и нагъзване пак на всички страни. Стига боцко да може да сърба от копанката. Автентично-десни "ценности". Сущий Стамболов.
 's picture

Kovatz

Фатме

Не се чувствай задължен да си на всяко гърне мерудия!
 's picture

Ivan Cenov

Еничарска работа

Защо? Докога? Спрете се!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.