Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Sony спира производството на конзолата PlayStation Portable (PSP) 10 години след излизане на пазара на устройството, съобщи АП. Хората, които искат да цъкат игрички в метрото не трябва да се отчайват - продължава продукцията на по-съвършената преносима машина PlayStation Vita.

През януари са спрени доставките на PSP в Северна Aмерика, в Япония приключват този месец, а в Европа ще бъдат прекратени до края на годината.

PSP видя белия свят през декември 2004 г., като до края на 2012 г. от нея бяха продадени над 76 млн. парчета. Досега не са обявявани данни за продажбите на PS Vita, но според анализатори те не са значителни.

Джобните конзоли срещат сериозна конкуренция в лицето на смартфоните, които стават основния център за мобилно развлечение. Sony отчете загуба от $ 1,3 млрд. за последната година, като се очаква да приключи и тази "на червено".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.