Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българин държа часове наред със затен дъх властите и гражданите на Милано, след като тази сутрин се качи на покрива на Миланската скала. Той протестираше срещу референдума за промени в конституцията на страната, предаде Нова тв.

След близо 8-часови преговори той бе свален от сградата. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за фалшива гражданска тревога.

Мартин Адвински е на 50 години и от 10 години живее в италианското селище Остиля в областта Мантова в Италия.

От ранни зори пожарникари, полицаи, линейки и любопитни граждани стояха часове наред край прочутия оперен театър, на чийто покрив сънародникът ни опъна три плаката и остана закрепен до комин в знак на протест.

Адвински изразяваше недоволството си срещу референдума, свикан от правителството на Матео Ренци на 4 декември за поправки в конституцията, целящи  намаляване броя на депутатите и държавните разходи.

Освен че заяви “Не на референдума” , който през последните дни раздели италианското обществено мнение, той опъна плакати, подкрепящи вижданията на бившия премиер Силвио Берлускони, както и свободата на демокрацията.

Оказва се, че това не е първата изява на Адвински по италианските покриви. Миналата година той се е качил на покрива на църквата в Мантова.

 

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

автентично-десен олигофрен-емигрант

нормално е да му гледат шизофренията с лека насмешка.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.