Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трима от кандидатите за президент, които ЦИК допусна до състезанието, са с установена съпричастност към структурите на бившата Държавна сигурност, съобщи специализираният сайт Desebg.com. Те са обявявани и преди.

Красимир Каракачанов е кандидат на Обединените патриоти – НФСБ, ВМРО и „Атака“. Осветен е като агент Иван на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия.

Велизар Енчев е кандидат на партията си „Българска пролет“, а от 1985 година е бил щатен сътрудник на Първо главно управление на ДС, външното разузнаване.

Тандемът Жорж Ганчев – Кольо Парамов, кандидати на Християн-социалния съюз, са единствената 100-процентова двойка с минало в ДС. Ганчев е бил агент Жорж на Второ главно управление, а Кольо Парамов е бил резидент Яков към Гранични войски.

Кандидатите на най-големите политически сили са проверявани и нямат принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност. „Чисти“ са Цецка Цачева, Румен Радев, Трайчо Трайков, Татяна Дончева, Пламен Орешарски, Ивайло Калфин и повечето останали кандидати за президенти и вицепрезиденти.

Комисията по досиетата досега не е проверявала девет кандидати за президент и вицепрезидент, тъй като не са заемали публични длъжности по смисъла на Закона за досиетата. Това са:

Диана Гервасова Димитрова, кандидат за президент, издигната от ИК;

Красимир Петров Настев, кандидат за вицепрезидент, издигнат от ИК;

Йорданка Радиева Колева, кандидат за президент, издигната от ИК;

Георги Стефанов Неделчев, кандидат за вицепрезидент, издигнат от ИК;

Момчил Добрев Добрев, кандидат за вицепрезидент, издигнат от партия Балканска демократична лига;

Димитър Василев Маринов, кандидат за президент, издигнат от Българско национална обединение;

Радослав Петров Петров, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Българско национално обединение;

Николай Йорданов Банев, кандидат за президент, издигнат от ИК.

Не подлежи на проверка единствено Кемил Ахмед Рамадан, кандидат за президент, издигнат от партия „Балканска демократична лига”, защото е роден през 1974 г.

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Дедо ви фатмак ви каза още онзи ден

кандидатите или са бивши членове на БКП, или са бивши доносници на службите, или са съучастници в големи корупционни проекти, или са олигофрени или факторите присъстват в комбинация. В парламента същото, в правителството същото, в съда същото, в армията същото, при еврофондовете същото... А вие се джафкате за глупости като Иринка и Сталинка...
Понякога наминаващ's picture
Понякога наминаващ
Понякога наминаващ

Бай Ганьо

"Да ти кажа ли правичката? - И едните, и другите са маскари!" Бай Ганьо Безсмъртен е бай ви Ганьо

Стипендии от Сорос?

Хайде сега и списък със стипендиантите на Сорос
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Станишев този път не играе.

Сталинка, доколкото виждам, също.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.