Григор Димитров е направил много интересно изказване за бившата си приятелка Мария Шарапова, която вчера получи частична амнистия заради положителната допинг проба, дадена по време на Откритото първенство на Австралия по тенис в началото на годината.

Маша се завръща идната пролет, след като сакнцията й за употреба на мелдоний бе намалена от 2 г. на 15 месеца.

Авторитетната агенция "Франс прес" цитира Димитров да казва, че Маша си е заслужила наказанието. Гришо коментирал деликатната тема по време на турнира в Пекин от категория АТП 500.

Днес българинът изтръгна успех 2:1 сета от американеца Стив Джонсън и утре ще играе срещу френската сензация Лука Пуй. Двубоят трябва да започне след 11 часа наше време.

 

„Според мен тя липсва на тениса - коментира Димитров драмата на бившата си. - Като голям спортист тя ще се завърне гладна за успехи, мотивирана и развълнувана да играе отново. Нямам никакви съмнения, че Мария ще е успешна."

"Ако направиш нещо подобно обаче, несъмнено ще има последствия. В крайна сметка всеки получава това, което е заслужил”, добавя първата ни ракета.

След това той е запитан за "черното тото" в тениса. 

"Теза неща не са за мен или за Международната федерация по тенис. През годините можеше да има наказания, но нямаше такива", отвръща Григор Димитров.