Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мария Шарапова удържа частична победа при обжалване на наказанието си в Арбитражния спортен съд в Лозана и ще се завърне на корта на 26 април 2017 г. Първоначално санкцията от Международната федерация по тенис за употребата на препарата мелдоний бе 2 години. По силата й правата на Маша щяха да бъдат възстановени едва през 2018 г.

Така Шарапова ще пропусне "Аустрелиън оупън", но ще е на линия за Откритото първенство на Франция.

"Мария Шарапова може да играе тенис отново след 26 април. Щастливи сме, е че наказанието й беше намалено, защото тя е чиста спортистка. Само от нея зависи дали ще се върне на същото ниво, но аз мисля, че тя има сили да го направи", каза президентът на руската федерация ппо тенис Шамил Тарпищев.

Маша не е излизала на корта официално от януари заради положителна допинг проба на Откритото първенство на Австралия. Правата й бяха спрени малко след това, а тенисистката се оправда, че не е знаела, че мелдоният е попаднал в забранената листа от 1 януари 2016 г. Освен това тя обяви, че го е вземала от дете - по предписание на лекар.

Най-оптимистичните прогнози за намаляване на наказанието бяха за 6 или 9 месеца, но и при това положение спортистката може да въздъхне с облекчение.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.