Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ГЕРБ иска тотален контрол върху всички институции, включително и президентската, а това е проблем за България от гледна точка на международната ситуация. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на бТВ тази сутрин.

"Путин обяви, че излиза от ядреното разоръжаване, ако НАТО не се върне до (състоянието си от) 2000 година, тоест България да напусне НАТО, да загуби всички гаранции за националната си сигурност. Ден по-рано господин Ердоган заяви претенции към границите. В тази ситуация отговорността на управлението е много далеч от това Цветанов и Борисов да си покажат мускулите и да си разменят часовниците. На всички е ясно, че г-жа Цачева няма нужните качества", заяви той.

Кънев поясни, че има прекрасно мнение за Цачева и че тя е един от най-умерените представители на управляващата партия. Според него обаче тя по никакъв начин не се е показала като десен кандидат или някой, който може да се възпротиви на партийната линия.

"Аз съм водил лични разговори с г-жа Цачева, в които е давала подкрепа на Христо Иванов за съдебната реформа, и остро е критикувала договорките на Цветанов с ДПС, които попречиха тя да се случи. Но какво й натисна пръста? След това тя отиде в Китай и каза, че съдебната реформа е завършена", обясни той.

Според него Борисов с яд говори за факта, че президентът трябва да стане безпартиен и безпристрастен след като бъде избран.

"Той търси да не повтори грешката с Плевнелиев, който беше безпартиен преди 5 години", каза Кънев и обясни методите на ГЕРБ: "Те се назначават на партиен принцип и се държат в партийно подчинение. Тя партията е била държавата преди 1989 година, и съвсем ясно е желанието партията да е държавата и днес."

Кънев описа Борисов като "пумпал", който иска да угоди на всички, и даде пример с изказаната от премиера подкрепа за даване на визи на турците, което според него е против интересите на България.

И заяви, че ще гласува на балотаж за Цачева, ако срещу нея е Митьо Пищова. Изтъкна, и че сега на вота има вариант и да не подкрепиш никого.

"След кандидатурата на Цачева на терена на България има само един ясно израз е десен, реформаторски кандидат, който говори няколко чужди езика. Всички казват - ама те решенията се взимат на български, и в чужбина може да се ползва преводач. Но не могат да се четат с преводач английски, немски, френски книги…, а за да разбираш от международна политика само български и руски не стигат - обясни председателят на ДСБ. - Трайков е най-младият, най-добре подготвеният, най-добре изглеждащият."

Според него Цачева по всяка вероятност ще е именно срещу Трайков, и тогава срещу нея ще се обедини дясното. 

Коментари

 's picture

Радев

Радев

Признавам си, че съм на кантар между Трайчо и Дончева, но до изборите има още време.
 's picture

cos

cos

И ние като общество споделяме вината, че след 26 години президентските избори са далече от нормалното. Всички без Т.Трайков са от едно минало котило със зависимости.

Според другарА Кънев, ГЕРБ не

Според другарА Кънев, ГЕРБ не били дясна партия. В рамките на последните два месеца, според същия другар Кънев, двама бивши министри на ГЕРБ се оказаха единствените подходящи, десни, автентични и еврИпейски кадри, които той си хареса като кандидати за президент - първо Плевнелиев, сега Трайчо Трайков. Да разбираме ли, че единствено кадрите на ГЕРБ отговарят на критериите на другара Кънев за дясност и как ако е тъй, се обявявате за "крайно десни", а пък ГЕРБ били лЯви? Уникално тъп! Уникално! Ха-ха-ха-ха...
 's picture

Captain America

Уникално тъпи тролове...

Такива като Трайков и Плевнелиев в ГЕРБ вече няма. Останаха физкултурници, комунистически лелки и пожарникари. КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Нямам избор и ще трябва да

Нямам избор и ще трябва да подкрепя Трайков - никога тая Тетка президент
Антон Христов's picture
Антон Христов
А. Христов

Тоталитаризъм

Ако Цачева ставаше за президент, а герб за партия - още щяха да са разрешени предизборните политически дебати
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Тъжната истина е, че никой не става

Между другото, Кънев показа малко здрав разум, когато реши да не се кандидатира. Иначе щеше да има още един загубеняк-полуидиот редом с Трайчо и Дончева :)

За едно

За това, че нито един кандидат не става за нищо, съм съгласен

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.