"Подготвена е гигантска фалшификация за изборите. Няма значение кой е кандидатът".

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова ТВ. Така тя коментира факта, че ГЕРБ издигна за свой кандидат-президент Цецка Цачева, която дори според признанията на Бойко Борисов не е най-рейтинговия кандидат.

"Това е опасно. Ще вземем всички мерки - наблюдатели, преброяване. Този път няма да им позволим да фалшифицират изборите. Да не си помислят да го правят", заяви Нинова.

Тя каза, че и досега има две полярни твърдения за аферата "Костинброд". Нинова обаче заяви, че не казва, че ако БСП загуби изборите това значи, че те са фалшифицирани.

Според Нинова парламентът е с най-нисък рейтинг и Цачева олицетворява този рейтинг. Тя смята, че кампанията на ГЕРБ е започнала унизително, защото самият Борисов е казал, че партията издига за президент "най-малко рейтинговото". Нинова обясни, че постовете, които заемат другите основни фаворити на ГЕРБ - Томислав Дончева, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, са свързани с финанси и обществени поръчки и затова Борисов не е искал да рискува с тях.

Нинова каза още, че е убедена, че ще БСП ще спечели изборите. Тя изтъкна, че разлика от останалите кандидати ген. Румен Радев не е участвал по никакъв начин в изпълнителна или законодателна власт.

"Те са част от статуквото. Знаете, че хората не харесват прехода. Ген. Радев е единственият различен човек. Г-жа Цачева е прост послушен изпълнител. Бихме ли искали да имаме такъв президент? Тя като председател на парламента допусна да се приемат противоконституционни закони. Трябва ни човек с характер, с позиция.", заяви Нинова.

Тя заяви, че в политиката трябва да се носи лична отговорност. И допълни, че също ще носи своята отговорност ако БСП загуби изборите.

"Ще нося отговорност и ще ви кажа каква ще е в нощта на изборите ако загубим", каза Нинова.