Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Докато говори дълго и по всички теми по време на представянето на номинацията на Цецка Цачева за президент, премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи друга новина. Той обяви, че правителството ще внесе в парламента решение за изтегляне на военния контингент на страната ни в Афганистан. По думите му това щяло да се решава утре - 3 октомври.

Заявката идва по-малко от месец, след като България изпрати нови 110 военни в близоизточната страна в рамките на операцията на НАТО "Решителна подкрепа". България е част от кампанията на Северноатлантическия пакт от 2013 г., а самата операция бе обявена през 2012 г. Първите военни от България в рамките на "Решителна подкрепа" заминаха през 2014 г. Българските военни ще продължат да охраняват летището в Кандахар и да обучават местните сили за сигурност. 

От думите на Борисов днес се разбра, че той обвързва изтеглянето ни от Афганистан с настояването на България за подписване на споразумение със страната за реадмисия на мигранти. Миналата седмита на заседанието на Министерския съвет се разбра, че премиерът е възложил на министрите си спешни преговори за подписване на такова споразумение.

Борисов обясни, че България харчи по 80-90 млн. лева на година за издръжка на военните ни в Афганистан, а парите могат да се вложат в охрана на границата, откъдето в страната влизат незаконни мигранти, в т.ч. и афганистанци.

"С Даниел Митов и военният министър много ясно сме поставили нещата за Афганистан. Ние държим там контингент много време, загинаха ни войници - Бог да ги прости, над половин милиард сме дали пари. И ние трябва да настояваме, на 3 октомври това да се решава. Няма смисъл да държим контингента. Ще го вкараме в парламента - да оттеглим контингента", заяви Борисов.

 

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Отлична, пронатовска позиция

Да видим Обама като му издърпа ушите какво ще каже.
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Разбира се, интересно е, че

участието там ни е струвало толкова, колкото Станишев е платил за АЕЦ-а. И половината от това, което е платил Бойко.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.