Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И още едно попълнение в кандидат-президентския отбор... Александър Томов. Да, става дума за бившия собственик на "Кремиковци" и на ЦСКА, бивш депутат, вицепремиер в кабинета на Димитър Попов и т.н.

Той и вицето му Радослав Радославов са номинацията на партия "Българска Социалдемокрация – Евролевица" и вече са регистрирани за участие във вота за държавен глава на 6 ноември. 

Александър Томов вече е участват в президентски избори през 1996 г. Тогава той и вицето му Людмил Маринчевски взимат 3,16% от бюлетините и се нареждат на четвърто място на изборите. В същите избори кандидат е и Жорж Ганчев, който и сега - 10 години по-късно, пак ще се пробва за "Дондуков" 2. Тогава той взе над 20% от вота, които обаче далеч не стигнаха за балотаж.

Томов бе съден за състоянието на "Кремиковци" и през 2011 г. Софийският градски съд му присъжда 9 години затвор по обвинение в длъжностно присвояване от металургичния комбинат в размер на 29 млн. лв. През юли 2016г. обаче политикът и бизнесмен е окончателно оправдан по всички обвинения от Върховния касационен съд, който съгласно мотивите намира обвиненията на прокуратурата за "несъставомерни".

 

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Борисов много се е уплашил

щом налива толкова парички в дробенето на червения вот. Калфин, Дончева, Орешко, този, Енчев... Не му е лесно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.