Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Доверието, с което Реформаторският блок издига кандидатурата ми за президент, не е под условие, няма ограничения, нямам скрити началници", каза кандидатът за президент Трайчо Трайков пред Третото национално събрание на Движение България на гражданите във Варна, предаде пресцентърът на Реформаторския блок.

"Това изключително ме улеснява и ме прави свободен, а оттам и силен“, е заявил Трайков в речта си.

Точно с това той обясни защо ГЕРБ изпитва големи затруднения с номинацията си.

„Просто никой от кандидатите не приема охотно да излъчи на обществен показ - на поста държавен глава - подчинената си позиция. Подчинена на партията му и на лидера на партията ГЕРБ. Аз не съм в тази позиция и ще бъда отговорен само към българския народ“.

Трайков е благодарил на ръководството на ДБГ, членовете и симпатизантите на партията за доверието към него и към ген. Събев.

"Реформаторският блок е дал да се разбере, че държи на дългосрочни и смислени инвестиции в образованието и краткосрочни и енергични действия спрямо съдебната реформа и битката с корупцията, където ДБГ има своя принос. Затова казвам, че за нас промяната не е общо понятие, а ние влагаме в него интелигентно управление, в комбинация със здрав политически гръбнак“.

Трайчо Трайков е казал още в речта си, че България ще стане нормална държава, когато хората спрат да говорят за „времето на Костов“, „времето на Станишев“, „времето на Борисов“ и започнат да определят периодите от историята ни с изрази, като „по време на приватизацията“, „след като влязохме в НАТО“, „по време на голямата образователна реформа“, „по време на войната с корупцията“.

"Тогава нещата ще са дошли на мястото си, защото ще е ясно, че ни съдят по делата, а не по симпатиите към един или друг. Така си представям работата в политиката".

Преди това кандидатът за президент на Реформаторския блок коментира в интервю пред Радио Варна, че патриотизъм не е да вееш руски знамена и да тъпчеш европейското.

"Който и да е кандидатът на ГЕРБ, той ще бъде функция на лидера на ГЕРБ. Как ще се чувства и с какво достойнство ще е човек, който е обречен да бъде президент само в един мандат, ако случайно бъде избран, защото за следващия Борисов каза, че той ще се кандидатира", е попитал Трайков.

От младежите на ДБГ той получи подарък – детска дрешка с надпис „Тати президент“, предназначена за родилата се в четвъртък дъщеря на Трайков Карина.

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Лъжлив Трайчо може ли да обясни

защо докато той беше министър, дългът за АЕЦ Белене се увеличи от 66 милиона евра през август 2010 на 650 милиона евра през март 2012, когато беше уволнен? Чувам, че не е бил "съгласен" с тоя проект, понеже бил "вреден" за България, та се интересувам, защо, като не е бил съгласен, не си е хвърлил оставката, а е одобрявал и разписвал документи докрай, до горчивото му уволнение? Онова допълнение, за което имаше караница с един директор на НЕК беше за срокове, а не за работа по проекта, за които Трайчо не е уволнил никого. Както се вижда от арбитража, осъдени сме не за срокове, а за свършена работа, която Трайчо е ОДОБРЯВАЛ. Теменужка твърди, че през него са минали СЕДЕМ инспекции на оборудване. Все потънали пари. Реформатори... Къде сте?
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

За сеещата минуси публика, отново:

Размерът на задълженията към август 2010 е на стр. 34: http://www.mi.government.bg/files/useruploads/files/vop/doklad_nek.pdf
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Съвсем уместни въпроси, а и не са нови

Само че сега в "Капитал" и приятели не смеят да ги задават. Ето цитат: === "Тук идва моментът на ГЕРБ. В предизборната си програма от 2009 г. партията на Бойко Борисов подкрепяше строежа на АЕЦ "Белене", макар и с важното уточнение, че не трябва да се използват държавни средства. След поемането на властта от ГЕРБ обаче средата за проекта вече беше рязко променена с излизането на стратегическия инвеститор. Тогава вече е ясно, че проектът е затънал в проблеми - нещо, което е пределно ясно от кореспонденцията между НЕК и RWE. Ако проектът беше прекратен още тогава, настоящите щети от 550 или 620 млн. евро до голяма степен можеха да бъдат избегнати. Към края на 2009 г. поръчаното оборудване още не беше готово - това става едва в началото на 2012 г. Така НЕК можеше да се лиши само от аванса, който беше превела през 2008 г. (136 млн. евро), и да се наложи да плати и някои неустойки, но далеч по-малко от настоящата сума." === И още един: === "Искахме да опитаме да направим проекта както трябва, така че да е изгоден за нас", продължава Трайков. === Сравни със статията за Дянков тук от днес, в която пише "това си беше чисто корупционен проект". Ясно е кой лъже.
 's picture

Роси

Фатмак, лъжеш!!!

и аватара-херувим, и ти просто вмирисвате всичко, но не печелите нищо, да знаеш. Хората, които ще гласуват за Трайчо Трайков, не се влияят от тролски разсъждения...
 's picture

смехурко

успех!

ОТ СЪРЦЕ И ДУША, ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ТРАЙЧО! Простотията ме задушава и той е нещо като свеж въздух в тази кампания.

Всичките сте така

... от котилото на другарА Кънев, но за жалост простотията била нелечима. Ще трябва да си живеете така, а който и да е следващия президент, едва ли ще повлияе с нещо върху интелектуалните ви дефицити...
 's picture

cos

Давай достойно момче! Ние сме

Давай достойно момче! Ние сме с теб и знаем пред КОЙго се осмеляваш да се изправиш.!

Перде

Трябва да си абсолютно перде, след целия резил на т.нар. "реформаторски блок", след като бе недвусмислено заявено, че този проект заминава на бунището след президентския вот, да ходиш да се правиш на маймуна пред хората, за да угодиш на амбициите на интелектуален лилипут като другарА Кънев. В този смисъл Трайко Трайчев Трайковски ще излезе по-голям гьонсурат и от др. Мирчев в кметската надпревара за София. Което не е учудващо - все пак ДСБ е радикалното крило на компартията и е нормално да ги тресе по-голяма простотия и от тази в умерената БСП...
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Нищо чудо, че има качествата, които описвате.

Неслучайно г-н Трайков беше успешен министър на Герб, до момента, в който стана неуспешен. И докато беше успешен, и докато беше неуспешен не свърши много, но това е традиционно за министрите на Герб.
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

реформаторите мълчат като павилиони

и плякат минуси, все едно минусите ще изплатят милиарда и кусур, "изработен" за руснаците от некадърните бойко, симеончо, трайчо и делянчо. добре, че сте богати, та ще може да плащате лихвите.

Никакъв шанс

Трайчо, няма никакъв шанс да стане президент. Той просто е компромисна фигура в кошера на РБ.
 's picture

Роси

Да ти е сладко с Цецка!

И защо си си дал труда да драснеш?!? Бягай при майка си...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.