Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Онзи ден оригиналният Динко реагира по свой си начин на вандалството с паметната плоча на Каймакчалан – самоинституционализира се и отиде да вика на македонските гранични полицаи „Не мъ барай, бе”. Което те, донякъде оправдано, вероятно са си превели - да не го търсят.

Но какво биха направили динковците от други държави в подобна нервна международна ситуация?

Американският Динко би реагирал просто. По повод счупената плоча – 1 бр., ще изпрати 3 ескадрили F22 Раптор, по 128 млн. долара всеки, които на час престой във въздуха харчат 44 000 долара всеки, ще посипят всичко с ракети от по 1 млн. долара бройката и ще се свърши. След това ще отпуснат 3 млн. долара от фондации за възстановяване на региона, но с изискване да се заселят и мюсюлмани.

Руският Динко също ще избере въоръжен подход. Само че първо ще се отбие в 3 кръчми – по една за всяка юнашка битка. Ще се посъветва с другари, пък и ще удари „по едно за кураж”. В крайна сметка въпреки първоначалните планове да нападне въоръжената охрана на т. нар. журналист Миленко, ще нанесе съкрушителен удар по пътнически самолет с детския радиохор на Битоля.

Гръцкият Динко ще напълни резевоара догоре с безакцизен бензин, който му се полага от държавата, Евросъюза и НАТО, щом е тръгнал на патриотична мисия. Ще напълни и колите на жената и съседа. След като хубаво се наспи от 14 до 19 ч, ще се събуди и ще прати фактура на стойност няколко десетки хиляди евро на Берлин за изобщо непроведения монтаж на плоча. С част от така спечелените пари ще боядиса вратата на гаража в синьо и бяло и ще отиде доволен на кръчма...

Турският Динко няма да отиде никъде, защото ще е в затвора с 22-годишна присъда за това, че някога като дете гледал интервю на Гюлен по черно-белия си телевизор.

Френският Динко ще отиде на пристанището, откъдето ще намери 205 жители на Сенегал, Кот Д’Ивоар и Мароко, ще ги покани вкъщи и ще опита да ги убеди заедно да отидат на плочата, понеже това са техните общи деди.

Германският Динко ще каже, че много съжаявва, че поема всичката вина за лошата реколта отпреди 70 години, поради която сега мястото пустее и ще прати 2-3- бронетанкови дивизии да поднесат лично извинения.

Холандският Динко ще отиде на гей парад (макар и да не е гей), ще развее знаме за всобща толерантност, ще яхне велосипеда и ще отиде при Миленко по оранжеви прашки... Така последният, който и без това видимо има проблеми с холестерола, може по естествен път да закрие тази срамна за Балканите страница.

Косовският Динко е ясен – ще обвини Сърбия в провокация, ще опита да взриви катедралата в Милано по повода и ще предяви териториални претенции за част от остров Суматра, които сега според македонците са техни.

Китайският Динко – много просто. Ще огледа, огледа плочата на геройски загиналите ни предци и, без много да разбира каква ни е драмата, като всички му се струваме еднакви, а на другия ден ще има 50 000 такива плочи на Илиянци. При това на много изгодна цена.

Коментари

Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Доста нетолерантничко, освен,

Доста нетолерантничко, освен, че е тъпо и безвкусно. Поздравления за интеуектуауеца-автор.
 's picture

lollly

hahhahahahaha

а на другия ден ще има 50 000 такива плочи на Илиянци. При това на много изгодна цена.
 's picture

смехурко

Свежо

Има нужда от такива вицове, защото прекалено сериозни проблеми ни се сервират и раздуват.
 's picture

svetlana

Ако повече хора имат чувство

Ако повече хора имат чувство за хумор, по-леко ще се живее. Трябва и да се посмеем малко. Оригинално и актуално.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.