Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Жена от Флорида плати 50 000 долара за правото да удари с юмрук в лицето предприемача Мартин Шкрели, известен като "най-мразения американец". 

Това обяви самият той в Туитър. Кейти всъщност спечелила наддаване в благотворителна кампания - 6-годишният син на приятел предизвикал Шкрели да продаде "лиценз" за удар в лицето си. Бизнесменът ще дари същата сума.

Шкрели стана "най-мразеният" преди година, когато купи компанията, произвеждаща рядко ползваното, но определено за ключово от СЗО лекарство "Дераприм" и увеличи цената му от 13,50$ до 700$ за една нощ, или над 5000% надценка.

То се ползва срещу токсоплазмоза (остро паразитно заболяване), смъртоносна за хора с имуннна недостатъчност - заради трансплантация, СПИН или при бременни жени. И няма генерик, нито е изгодно за друга фармацевтична компания да разработи такъв. 

Шкрели разгневи социалните мрежи, като отвърна на критиките с обиди и подигравки, а после нае ПР-специалисти, които да му помогнат да си възстанови имиджа. Явно това е една от техните стратегии.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.