Тенис звездата Серина Уилямс изрази тревогите си за зачестилите случаи на полицейско насилие над чернокожи в САЩ. Във фейсбук тя написа: "Няма да мълча".  Тя е поредният спортист, който говори за напрежението между правоохранителните органи и черната общност в САЩ, пише Би Би Си.

Уилямс разказа как почувствала тревога за прилагането на закона по време на скорошно пътуване с кола с 18-годишния си племенник. Когато минали покрай полицейска патрулна кола, тенисистката си спомнила за жена, чийто приятел беше смъртоносно прострелян от полицията. Тя си спомнила "онова ужасно видео от жената в колата, когато полицаят застрелва приятеля ѝ". "Всичко това мина за секунди през ума ми", пише Уилямс.

Тя очевидно има предвид фаталния инцидент от 6 юли т. г.

Уилямс разказва как проверила племенникът ѝ да не кара бързо, за да не ги спрат за проверка. Даже съжалила, че не шофира самата тя.

"Няма да си простя, ако нещо стане с племенника ми. Той е толкова невинен. Такива бяха и всички останали", пише спортистката.

""Напълно съм убедена, че не всички са лоши. Само тези, които са невежи, уплашени, необразовани и безчуствени, и които засягат живота на милиони хора", смята тя.

Накрая цитира и Мартин Лутер Кинг: "Идват времена, когато да се мълчи, е предателство".

И декларира: "Няма да мълча".

От убитите от 821 души от полицията тази година 214 са чернокожи, според мониторинговата група "Животът на чернокожите има значение", припомня Би Би Си.